El PP català ajorna tota decisió sobre les municipals de Barcelona fins després del congrés

El 10 de novembre s'elegirà el substitut d'Albiol i la nova direcció haurà de decidir si s'integra en la plataforma que vol liderar Manuel Valls

Dolors Montserrat assenyala Albiol en un acte del PP.
Dolors Montserrat assenyala Albiol en un acte del PP. | ACN
15 d'octubre del 2018
Actualitzat el 16 d'octubre a les 7:02h
La direcció del Partit Popular català no decidirà si s'integra o no en la plataforma que vol liderar l'exprimer ministre francès Manuel Valls per concórrer a l'alcaldia de Barcelona fins passat el seu congrés. Els populars elegiran el successor de Xavier García Albiol el proper 10 de novembre. Si no hi ha sorpreses, serà el diputat Alejandro Fernández qui es faci amb la presidència de la formació a Catalunya. Un cop tancada la nova executiva, el partit encararà el primer gran repte pendent: el cartell per a les municipals de Barcelona. Fins aleshores, no es prendrà cap decisió.

Aquest dimarts a les 14 hores conclou el termini per a la presentació de candidatures a presidir el partit. Tot i que l'exregidor de Vallirana Iván García ha anunciat que aspira també a liderar el PP català, es tracta d'una candidatura considerada "espontània". Calen 90 avals per formalitzar la candidatura i tot apunta a Fernández com a gran favorit.

Dolors Montserrat, Esperança Garcia... o Valls

En el si del PP hi ha el convenciment que les eleccions a Barcelona són clau i que el partit hi ha de concórrer. Però el que no està tan clar és com. Sol o en companyia d'altres? La plataforma que encapçalarà Manuel Valls és vista amb simpatia tant al PP català com a Génova. Amb 3 regidors -de 41- al consistori, i amb Ciutadans molt fort en l'àmbit unionista, el partit no pot córrer riscos. El que tothom té clar és que s'ha de tenir un rostre propi, però això no vol dir que s'hagi d'anar amb marca pròpia a les urnes. Especialment quan Valls ja ha deixat clar que vol ser molt més que l'alcaldable de Ciutadans.

Un escenari probable és que qui sigui designat com a candidat a Barcelona acabi integrant-se en la plataforma valls. El nom de Dolors Montserrat és el que circula amb més força. Però al partit alguns dubten que l'exministra i actual portaveu al Congrés abandoni aquesta responsabilitat, que és al rovell de l'ou de la política espanyola, per esdevenir candidata a l'ajuntament. I encara és més dubtós si s'integra com una més en la llista de Valls. Si finalment Montserrat no volgués, Esperança Garcia podria ser la candidata. En breu recuperarà el seu escó al Parlament, quan Albiol el deix per centrar-se en unes altres municipals, potser les més rellevants pels populars catalans com són les de Badalona.