Detingut un home per l'incendi del carrer Aragó de Barcelona, amb 18 ferits

Dos dels ferits estan crítics

L'immoble del carrer Aragó, on s'ha produït l'incendi
L'immoble del carrer Aragó, on s'ha produït l'incendi | ACN
Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:26h
Els Mossos d'Esquadra han detingut un home com a presumpte autor de l'incendi del carrer Aragó de Barcelona. Està oberta una investigació per esclarir els fets. El detingut és un dels ferits crítics de l'incendi. 

Un total de 18 persones han resultat ferides, dos d'elles crítiques, en un foc declarat a l'entresòl del número 209 del carrer Aragó. L'avís s'ha produït a dos quarts de sis del matí. Entre els afectats hi ha dos dels bombers que han treballat en l'extinció de l'incendi.

Tots els ferits han estat traslladats a l'hospital. Els dos més greus són els que es trobaven a l'entresòl on s'ha iniciat el foc. S'ha hagut de tallar el carrer Aragó durant les tasques d'extinció, però s'ha obert el trànsit cap a dos quarts de nou.

El Centre d'Emergències de Barcelona oferirà allotjament si és necessari, ja que de moment s'ha desallotjat tot l'edifici, que té els serveis afectats però no l'estructura.

En total han participat 11 vehicles dels Bombers i 9 ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques, que ha fet 29 assistències i 18 trasllats.

"Es veia fum, molt de fum"

Alejandro Cabrera i Emiliano Álvarez dormien al cinquè quan s'ha produït el foc. "De cop he escoltat que cridaven foc, foc! M'he aixecat, estava dormint al sofà. Es veia fum, molt de fum", explica Alejandro. Ha afegit que després han sortit al balcó a veure què passava i han sentit els crits d'una dona. Després els bombers i la policia els han demanat que tornessin a entrar dins el pis, després els han cridat que anessin "corrent a fora sense agafar res" i després els han portat a l'hospital amb una ambulància. 

El seu company, Emiliano Álvarez, ha explicat que "a un dels dos bessons que vivien al pis se l'han endut amb una grua, l'altre bessó suposem que està bé". Ha indicat que "al principi els bombers han hagut de treure el fum, la porta s'havia cremat i s'ha hagut de netejar el replà de l'escala. Després els bombers ens han baixat i ens han posat a l'ambulància". 

Al davant del pis incendiat, al mateix replà, hi viu Tarik amb la seva dona i el seu fill. Al principi han sentit "crits i plors", per això ha baixat amb la seva dona i el seu fill i els han dut a l'hospital de Sant Pau.
Arxivat a