La cúpula del PDECat es reunirà amb Puigdemont al novembre en ple debat sobre la Crida

La direcció de la formació, en una cita extraordinària, decideix no fer costat als pressupostos de Sánchez si no hi ha moviments sobre els presos ni passos cap a l'autodeterminació

Reunió de la direcció del PDECat
Reunió de la direcció del PDECat | @davidbonvehi
12 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:36h
La direcció del PDECat es reunirà durant el mes de novembre amb el president a l'exili, Carles Puigdemont, per abordar el futur de la formació i la relació que tindrà amb la Crida Nacional per la República. Aquesta és una de les conclusions a les quals que surten de la cita que han mantingut els membres de la cúpula de la formació nacionalista, celebrada aquest divendres de forma extraordinària fora de la seu del partit. La trobada a Waterloo serà rellevant en la mesura que les tensions que existeixen entre el PDECat, la Crida i el grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat) posen en risc la unitat de l'espai de l'antiga CDC.

Els membres de la direcció de la formació que presideix David Bonvehí han refermat, segons s'ha informat a través d'un comunicat, el suport al president de la Generalitat, Quim Torra, i també a Puigdemont. "Ho fem davant la falsa normalitat que el Govern espanyol del PSOE intenta vendre a l’opinió pública, una normalitat inexistent en un context en el qual a Catalunya hi ha presos polítics, exiliats, represaliats i persecució als nostres alcaldes", assenyala el text, en el qual es dona confiança al Govern a l'hora de respondre les hipotètiques sentències condemnatòries contra la cúpula del procés.

La reunió també ha servit per "refermar" la posició respecte als pressupostos generals de l'Estat. Si no hi ha "moviments" amb els presos polítics i si el govern de Pedro Sánchez no entoma "seriosament" el debat sobre el dret d'autodeterminació "atenent a la voluntat de la ciutadania catalana expressada els passats 1 d'octubre i 21 de desembre de 2017", el suport del PDECat als comptes no serà viable.