Ed Harris demana disculpes pel «terrible, molest i trist» govern de Trump

L'actor nord-americà rebrà el màxim reconeixement del certamen, el Gran Premi Honorífic

Redacció
12 d'octubre del 2018
Actualitzat el 16 d'octubre a les 15:19h
Ed Harris, en roda de premsa al Festival de Sitges
Ed Harris, en roda de premsa al Festival de Sitges | Europa Press
L'actor, productor i director nord-americà Ed Harris, ha demanat aquest divendres disculpes des del Festival de Cinema de Sitges pel "terrible, molest i trist" govern de Donald Trump a Estats Units, del qual ha reconegut que se'n sentia avergonyit.

Harris rebrà el màxim reconeixement del certamen, el Gran Premi Honorífic. Així mateix, ha destacat que per a ell actuar és una passió, que segueix gaudint d'interpretar personatges i que no es pot créixer com a actor, si no es creix com a humà.

La ciència-ficció, molt present en la carrera de Harris

Harris ha explicat que porta uns 80 films en la seva carrera i que molts d'ells són de ciència-ficció com per exemple Westworld. Ha recalcat que la forma de rodar i filmar ha canviat molt i que per les plataformes es fan grans històries, tot i que ha apostat perquè hi hagi més pel·lícules al cinema. Ha revelat que va parlar amb Peter Weir, director d'El Show de Truman, sobre les plataformes i van reflexionar sobre el fet que una pel·lícula té més temps de vida actualment si està en una plataforma, tot i el desavantatge que no s'estrena al cinema.

Sobre els papers que més l'han marcat com a actor, ha citat el de la pel·lícula Pollock dirigida per ell mateix de l'any 2000 i Copying Beethoven, de la directora polonesa Agnieszka Holland, de l'any 2006. Ha recordat que va ser "un gran repte". 



El seu nou projecte

"Espero fer-ne unes quantes pel·lícules més abans de deixar aquest món", ha manifestat. Ha explicat un dels nous projectes amb els quals està treballant és l'adaptació de la novel·la The Ploughmen de Kim Zupan. Harris va comprar els drets i ha adaptat el guió i espera que es pugui començar a rodar a la primera del 2019. "És una història molt fosca i molt de personatges". Entre d'altres, hi apareixerà Robert Duvall.