Els Mossos eviten que la manifestació antifeixista coincideixi amb la unionista

Unes 2.000 persones secunden la mobilització de la Plataforma Antifeixista

Mobilització antifeixista al centre de Barcelona
Mobilització antifeixista al centre de Barcelona | José Manuel Gutiérrez
12 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:28h
Els Mossos d'Esquadra han evitat al llarg del matí que la manifestació antifeixista arribi fins a la manifestació unionista del Dia de la Hispanitat. Unes 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han secundat la mobilització de la plataforma Barcelona Antifeixista amb el lema "L'antifeixisme és cosa de totes". La marxa ha arrencat molt a prop de l'inici de la marxa unionista però la policia catalana l'ha conduït en sentit Llobregat fins que ha acabat al parc de Joan Miró, a tocar del barri de Sants.

La convocatòria era a les 11.00 als Jardinets de Gràcia però en cap moment ha coincidit amb la manifestació espanyolista. Els assistents cridaven lemes com "Ni un pas enrere, contra el feixisme acció directa" o "El feixisme avança si no se'l combat". S'han viscut moments de tensió però la policia en cap ha actuat més enllà d'evitar que avancés per alguns carrers.
 

Manifestació antifeixista del 12-O. Foto: José Manuel Gutiérrez

 
Des dels Jardinets han enfilat l'avinguda Diagonal en sentit Francesc Macià, allunyant-se per tant del passeig de Gràcia. Posteriorment, han baixat pel carrer Muntaner i han continuat per Diputació fins arribar al parc de Joan Miró, a tocar del barri de Sants, on s'ha donat la mobilització per desconvocada.

Allà, els organitzadors han llegit un manifest on assegurava que "el nostre camp de batalla sempre serà al carrer" i han denunciat la passivitat davant de les agressions feixistes. Han convocat els assistents a un dinar popular al barri de Raval i a una manifestació a la Virreina a les 16.30