La CUP de Barcelona presentarà una candidatura totalment renovada al gener

Maria Rovira assegura que cap dels regidors actuals al consistori barceloní repetirà en una posició elevada de la candidatura, tot i que continuaran implicats

Roda de premsa de la CUP-Capgirem Barcelona sobre les municipals.
Roda de premsa de la CUP-Capgirem Barcelona sobre les municipals. | Aida Morales
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:56h
Cap dels regidors de la CUP-Capgirem Barcelona que hi ha actualment al consistori tornaran a ser-ho durant la propera legislatura. Així ho han anunciat els anticapitalistes aquest divendres a la tarda, en una roda de premsa on han precisat que a principis de gener presentaran una candidatura de cares noves i totalment renovada.

Ni Maria Rovira, ni Eulàlia Reguant, ni tampoc Pere Casas, doncs, tenen intenció de repetir com a regidors a l'Ajuntament de Barcelona. Una asseveració que obre la porta a diverses incògnites sobre qui liderarà la llista cupaire aquest proper 2019, tot agafant l'estela i la responsabilitat de les segones vegades. El 2015, la CUP-Capgirem Barcelona va decidir i aconseguir fer el salt al consistori barceloní.

"Creiem que el relleu és necessari i sa, i ho fem perquè tampoc ens volem acomodar", ha afirmat Maria Rovira en nom dels tres regidors. A més, ha precisat, la "rotació és clau", així com també "que hi hagi moltes cares per defensar el projecte". No obstant això, també ha volgut deixar molt clar que els tres es posaran "a disposició de l'organització" i que continuaran formant part de les tasques de la CUP a la ciutat. En cas que formin part -d'alguna manera- de la llista, Rovira ha puntualitzat que serà en un lloc allunyat dels càrrecs amb possibilitat de ser escollits.

Per boca de la regidora, la CUP-Capgirem Barcelona també ha afirmat que no comparteixen el projecte de llistes unitàries que s'estan plantejant en diferents municipis, com ara Argentona, municipi també governat per la CUP. Segons Rovira, Barcelona necessita un projecte independentista, "però també rupturista, anticapitalista i feminista", i en aquest camí, de moment, no hi ha suma.

Del juliol al gener, construint la candidatura

La CUP de Barcelona va decidir presentar-se a les eleccions municipals del maig el passat mes de juliol. Des de llavors, ha explicat Manel Zamorano, membre del secretariat municipal, s'ha continuat treballant en els projectes des de la "dinàmica no institucional" i a través del debat i l'escolta als veïns.

Són precisament aquests dos elements, els que agafaran més força durant els propers mesos, tant a l'hora de confeccionar la llista, com per establir el programa electoral que es desplegarà. Durant el mes de novembre, ha explicat Zamorano, es faran actes sectorials a cada districte. "Així es farà una radiografia de la ciutat", ha remarcat, seguint tota una sèrie d'eixos que permetran construir el programa en col·laboració amb les entitats i els veïns.

Ja de cara al desembre, per altra banda, es faran assemblees obertes de districte per escollir els candidats i, d'aquests, se'n proposaran deu, que seran els que es donaran a conèixer el mes de gener. "Nosaltres oferim persones al servei del projecte, no projectes al servei de persones", ha puntualitzat el membre del secretariat. Així mateix, ha dit, la CUP evitarà la "precampanya continuada" que porten a terme la resta de partits i oferirà un projecte "feminista, anticapitalista, ecologista i independentista".

Barcelona antifeixista

Rovira ha aprofitat la roda de premsa per fer una crida a la mobilització aquest proper 12 d'octubre. Segons ha recordat, a les 11.00 del matí hi ha convocada una manifestació antifeixista a Jardinets de Gràcia "per omplir Barcelona d'antifeixistes i lluitadores".
Arxivat a