El 12 d'octubre torna a mesurar la crispació als carrers de Barcelona

Una manifestació unionista, dues d'ultres i una antifeixista coincideixen aquest matí en diversos punts de la ciutat

Mobilització espanyolista al centre de Barcelona
Mobilització espanyolista al centre de Barcelona | Adrià Costa
Redacció
12 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:49h
Fins a quatre manifestacions –una d'unionista, dues d'ultres i una antifeixista- coincidiran aquest divendres a Barcelona amb motiu del Dia de la Hispanitat. La més importan serà la que un bon nombre d'entitats i plataformes espanyolistes –amb el suport de PP i Cs- celebraran al passeig de Gràcia. A prop d'aquest punt hi haurà una contramanifestació antifeixista mentre que, un any més, es repetirà la marxa feixista a Montjuïc. El context d'enguany, però, ve molt marcat per les càrregues policials del passat 29 de setembre contra els independentistes, en una manifestació convocada pel sindicat de policia Jusapol. La crispació es tornarà a mesurar, doncs, als carrers de Barcelona. 

Diumenge passat, Vox omplia l'antiga plaça de braus de Vistalegre, a Madrid, i amb el seu discurs aclaparava l'atenció mediàtica. Un discurs que es basava en el combat a l'independentisme, al suport a la Guàrdia Civil i en la preeminència del castellà per fer "Espanya de nou", entre altres aspectes. Després d'aquesta posada en escena, la jornada d'aquest divendres tindrà el focus posat en la presència dels partits espanyolistes a les diverses manifestacions convocades: PP, Ciutadans i Vox. 

Manifestació de l'unionisme al centre de Barcelona

Espanya i Catalans, una plataforma a la dreta de Societat Civil Catalana, és l'encarregada d'organitzar la principal manifestació unionista. Aplegarà desenes d'entitats amb el lema "Barcelona, garant de la Hispanitat". Començarà a les 11 a la Pedrera i baixarà fins a plaça Catalunya on hi haurà els parlaments de representats d'organitzacions unionistes Societat Catalana, Empresaris de Catalunya i Espanya i Catalans però també d'entitats ultres com Somatemps. La manifestació compta amb el suport explícit de Cs i el PP.
 
Abans, també caldrà estar atents a la marxa del col·lectiu Los del Artós –un grup de joves de Sarrià molt proper a la ultradreta-. A les 10.15 arrencaran des de la plaça Artós per arribar fins a la part alta de passeig de Gràcia.

Finalment, a les 11.00 comença com cada any, la manifestació feixista de Montjuïc que aplega sempre molts pocs centenars de persones. La marxa, sempre molt controlada pels Mossos, la convoquen la Falange, Democracia Nacional i altres grupúsculs ultres.
 
Arxivat a