VÍDEO Elisenda Alamany: «Felip VI ni va ser ni serà mai el nostre rei»

La portaveu dels comuns assegura que Catalunya "no rendeix homenatge" a la monarquia el mateix dia que el seu grup porta a ple la seva reprovació

La portaveu del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany
La portaveu del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany | Adrià Costa
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:01h
"Catalunya no rendeix homenatge a la monarquia. Ni va ser ni serà mai el nostre rei perquè defensem i defensarem els valors republicans". Així s'ha referit la portaveu dels comuns, Elisenda Alamany, a Felip VI. Catalunya en Comú Podem porta aquest dijous a votació del ple la reprovació del monarca pel seu discurs del 3 d'octubre de l'any passat.


Alamany ha fet aquest discurs en el marc del debat per a la creació d'estudi d'una comissió sobre els drets civils i polítics. La portaveu dels comuns ha denunciat que el rei, amb el discurs del 3-O, "va avalar la violència policial" que va causar més d'un miler de ferits l'1-O i que, per tant, ell mateix "es va inhabilitar per garantir" els drets polítics i civils de Catalunya.

"La monarquia és una institució opaca, caduca, que no representa ningú perquè ningú l'ha votat", ha subratllat. Els comuns porten a votació la reprovació del rei després que en el debat de política general votessin en contra de la proposta presentada en aquest sentit per JxCat i la CUP perquè també incloïa la voluntat de "culminar" la independència de Catalunya. Aquesta proposta, van argumentar, es contradeia amb la petició del referèndum acordat al govern espanyol que van aprovar independentistes i comuns.