Joan Reñé dimitirà avui com a president de la Diputació de Lleida

El líder del PDECat a Ponent renuncia al càrrec després de ser detingut en el marc d'una operació anticorrupció | Membres del seu grup provincial li havien reclamat la dimissió

11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:16h
Joan Reñé
Joan Reñé | ACN
Joan Reñé no continuarà com a president de la Diputació de Lleida i presentarà la seva renúncia aquest dimecres, segons ha pogut saber NacióDigital. Una setmana després de ser detingut pels Mossos d'Esquadra en el marc d'una operació contra la corrupció, Reñé ha decidit deixar la presidència de l'organisme provincial, que presidia des del 2011. El líder del PDECat a Ponent ha pres aquesta decisió després de comprovar que els diputats del seu partit no li feien costat en la defensa de la seva innocència.

Reñé havia denunciat hores més tard de ser detingut que hi havia una campanya contra ell, un relat que no ha estat avalat pels seus companys de formació, que temien que la imatge de la formació sortís esquitxada de la investigació que l'implicava a ell i a diversos alts càrrecs de la Diputació de Lleida.

En un missatge a la militància, Reñé insisteix en la seva innocència assegurant que la causa contra ell "són calúmnies que formen part d'una trama molt precisa". En el text Reñé retreu les tensions internes viscudes en la darrera setmana, que considera que ha estat "injustament molt duram". El missatge conclou amb la petició de "temps i confiança, la que alguns m'han negat".

La policia catalana té indicis de presumptes comissions que Reñé hauria cobrat per part d'una empresa i que s'elevaven a 11.000 euros bimensuals. L'operació policial va portar a ERC a anunciar una moció de censura si no dimitia abans del ple de la setmana vinent. El PDECat haurà d'escollir ara el nou president de la Diputació, que podria sortir d'entre els vicepresidents actuals. 

La carta de Joan Reñé a la militància del PDECat

Amics i amigues, demà presentaré la renúncia a la presidència de la Diputació. Ha estat una decisió dura però meditada després de les tensions externes, però també de les internes. Vull compartir amb vosaltres que la situació que he viscut aquesta darrera setmana ha estat injustament molt dura, i les calúmnies que se m'imputen són falses i formen part d'una trama amb finalitats molt precises que tots podem intuir. Us demano temps i confiança, la que alguns m'han negat. Dies vindran en que recuperarem plegats tot el que hem fet i el que tenim per fer. Us agraeixo a tots els que heu compartit l'esforç, el treball i la conviccició per fer un país millor.
Al vostre servei, Joan Reñé