​Munté defensa una llista única a Barcelona malgrat els desacords entre JxCat i ERC

La candidata del PDECat a les municipals afirma que la ciutadania demana unitat

Neus Munté és la candidata del PDECat a les municipals a Barcelona
Neus Munté és la candidata del PDECat a les municipals a Barcelona | ACN
Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:21h
La candidata del PDECat a l'alcaldia de Barcelona, Neus Munté, ha insistit aquest dimecres en què la seva voluntat i la del seu partit i grup municipal és "continuar treballant per disposar d'una llista d'unitat" de l'independentisme de cara a les eleccions municipals a la capital catalana, malgrat els desacords entre JxCat i ERC al Parlament.

Ho ha dit quan li han preguntat en roda de premsa per si manté aquesta aposta després de les discrepàncies entre tots dos partits, per les quals l'independentisme ha perdut la majoria al Parlament, i ha sostingut que "la ciutat de cap manera és aliena a les circumstàncies excepcionals que viu el país i que poden explicar els episodis que s'han viscut últimament al Parlament".

"Si la ciutadania demana que fem alguna cosa és que treballem des de la màxima unitat", ha afegit al costat del regidor Jaume Ciurana, i ha garantit que continuarà treballant per disposar d'una llista d'unitat que permeti aglutinar totes les sensibilitats de l'independentisme i, a part de la candidatura, poder generar un programa que s'identifiqui amb els problemes de la ciutat.

Negociació pressupostària

Sobre la proposta de l'alcaldessa, Ada Colau, d'assolir acords pressupostaris al Parlament, el Congrés i l'Ajuntament amb PDECat, ERC i els socialistes, Ciurana ha exigit que, "abans de començar a centrifugar responsabilitats, estableixi una negociació seriosa i sincera" amb els grups municipals sobre els comptes de l'Ajuntament.

Ciurana ha sostingut que, si la seva proposta fos sincera i volgués arribar a acords, el govern de Colau hauria d'haver començat a negociar al juliol, perquè, sense negociació, "això és un contracte d'adhesió, un eslògan o un tuit", perquè acordar uns pressupostos necessita temps, segons ell.

Ha ressaltat que al Parlament i al Congrés hi ha altres interlocutors malgrat que siguin del PDECat, i ha assegurat que l'Ajuntament fa tres anys que està bloquejat per la incapacitat de Colau per pactar i aplicar els pactes acordats.

Munté ha replicat a Colau que, si parla de bloqueig de les institucions, ha de tenir en compte la situació d'excepcionalitat de Catalunya, que inclou persones en presó preventiva i altres a l'estranger, i ha ressaltat: "Som partidaris que les institucions funcionin, evidentment, i sense ingerències externes".
Arxivat a