Artadi aïlla el Govern del desacord entre JxCat i ERC al Parlament: «No ens ha d'afectar»

Quatre dies després de la compareixença de Torra i Aragonès per superar les diferències, l'executiu marca distàncies amb el debat de la cambra per protegir la continuïtat de la legislatura

La reunió del Govern d'aquest dimarts.
La reunió del Govern d'aquest dimarts. | Govern
09 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:06h
La tensió entre els socis de Govern no ha desaparegut. Hores abans que comenci la sessió pendent del debat de política general al Parlament, la portaveu de l'executiu, Elsa Artadi, s'ha referit a l'última topada entre Junts per Catalunya (JxCat) i ERC en relació a la substitució dels diputats processats, que ha acabat amb desacord a la mesa. Els republicans havien demanat aquest dimarts a JxCat que rectifiquin la seva posició per no fer "col·lapsar" el Parlament i Artadi ha demanat un "màxim esforç d'empatia per entendre el posicionaments d'uns i altres". La consellera de la Presidència ha advertit, però, que si s'acaben registrant "posicions diferents" a la cambra catalana, "això no ha d'afectar el funcionament del Govern".

"Seguirem amb normalitat. Ens trobarem en situacions en què els dos grups no votin igual, però minimitzaria el fet que no siguem idèntics en tot", ha afirmat Artadi. La portaveu del Govern s'ha ratificat en la compareixença de divendres del president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, en què es van conjurar per avançar i millorar la coordinació dels grups. "Del fet que ens conjurem tots a millorar la coordinació no podem derivar que tots prenguem les mateixes decisions. Es pot donar el cas que els partits o els grups parlamentaris prenguin decisions diferents", ha reblat Artadi. "El que ha de derivar d'això és que la legislatura tiri endavant, i no en tinc cap dubte", ha concretat.

La portaveu de l'executiu no s'ha volgut referir a les últimes decisions del president del Parlament, Roger Torrent -que ahir va demanar un informe el lletrat que desautoritzava la delegació de vot dels diputats processats plantejada per JxCat-, i tampoc ha valorat l'estratègia del seu grup parlamentari en relació al debat de política general. "Com a Govern denunciem les ingerències del jutge Llarena per interferir en el normal funcionament del Parlament. Tots hi estem d'acord en això. Ens conjurem davant la repressió i les ingerències judicials", ha conclòs. En el torn de preguntes, Artadi ha subratllat que té "confiança plena que la governabilitat" no en resultarà lesionada.