VÍDEO Espectacular mànega d'aigua a la costa de Barcelona

Inundacions i afectacions en diverses línies del metro arran dels forts aiguats que han afectat la capital catalana

Manega davant de la costa de Barcelona
Manega davant de la costa de Barcelona | Alfons Puertas
Redacció
09 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:47h
El pla Inuncat està en prealerta per la previsió de pluges intenses d'aquest dimarts. Protecció Civil ha demanat precaució en els desplaçaments de primera hora cap a la feina i l'escola, i s'ha vist afectat el trànsit i el metro a causa de les precipitacions intenses.

De fet, al Barcelonès han descarregat almenys més de 35 litres per metre quadrat en mitja hora. Al port de la capital catalana s'han superat els 48 litres en 30 minuts. La zona més afectada a Barcelona ciutat ha estat la part baixa del districte de Sants-Montjuïc, en punts com el Raval i el Paral·lel.

Els Bombers de la Generalitat han rebut aquest matí 58 avisos per incidències relacionades amb les intenses pluges que han caigut a Catalunya, 49 dels quals a L'Hospitalet de Llobregat. Habitualment han estat per baixos i garatges inundats i acumulació d'aigua a la via. Aquestes sortides s'afegeixen a la seixantena que han realitzat els Bombers de Barcelona majoritàriament pels mateixos motius.

A més, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 154 trucades per 125 incidències relacionades amb la pluja entre les 8.00 i les 10.00 hores. Un 73% dels avisos –la meitat d'ells, emesos des de Barcelona entre les 9.00 i les 10.00 hores- s'han derivat als Bombers de la Generalitat i un 27% als Mossos d'Esquadra i policies locals.

Tallada una sortida de la ronda

A Barcelona, els forts ruixats han tingut conseqüències imprevistes però més habituals del que sembla: goteres al metro, com podeu veure al vídeo de sota. També hi ha hagut inundacions en alguns punts del Raval i del Paral·lel. El temps d'espera i de trajecte dels autobusos de Barcelona són superiors a l'habitual precisament per les complicacions del trànsit provocades per la pluja. La sortida 21 de la Ronda Litoral sentit Besòs s'ha hagut de tallar per inundació, amb alguns cotxes afectats. 

El perfil de Twitter de TMB ha anat informat aquest matí de les afectacions a la xarxa de transports metropolitans de Barcelona. S'han produït problemes a les línies 1, 2, 3 i 5. Entre les conseqüències de les pluges figuren que ha quedat sense servei el tram entre Torrassa i Plaça de Sants de la línia 1; el d'entre Paral·lel i Universitat de la 2; el que va de Can Serra i Plaça de Sants de la 5, i les parades de Drassanes i Paral·lel de la 3 també s'han vist afectades. També el funicular de Montjuïc ha deixat de funcionar durant una estona. Podeu consultar aquí l'evolució d'aquestes interrupcions del servei. A més, el Trambaix no ha funcionat entre Palau Reial i Can Rigal.

Al davant de la costa de la ciutat de Barcelona s'ha pogut veure una espectacular mànega, un fenomen meteorològic poc habitual. La tromba marina, mànega d'aigua o cap de fibló, és un intens vòrtex columnar o remolí, normalment en forma d'embut, que passa sobre un cos d'aigua, normalment connectat a un núvol cumuliformes. 
 
Arxivat a