Motí del PDECat contra Reñé: els diputats provincials li demanen la dimissió

Membres del partit es neguen a tancar files públicament amb ell i reclamen un pas al costat en una tensa reunió

08 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 22:28h
Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida
Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida | José Manuel Gutierrez
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s'està quedant sol. Els diputats del PDECat li han demanat aquest dilluns la dimissió en una tensa reunió en la que s'ha fet evident el trencament entre el president i la resta del grup provincial, encapçalat pels vicepresidents. Segons ha pogut saber aquest diari, els diputats s'han negat a tancar files públicament amb Reñé, i li han demanat que faci un pas al costat després de conèixer diversos episodis de la investigació que estan duent a terme els Mossos d'Esquadra i que estaria relacionada amb cobrament de comissions per part d'una empresa. 

Segons fonts de la formació consultades, Reñé s'ha mostrat contrariat per les afirmacions d'alguns diputats del PDECat, i ha deixat la reunió visiblement molest. "Pot ser que Reñé no aguanti ni 48 hores", ha explicat a aquest diari un alt càrrec de la formació.

Plana l'ombra de la moció de censura

En aquest context, els diputats recorden que ERC ha plantejat la possibilitat d'una moció de censura que podria ser avalada pel PSC, un dels partits que ha donat suport a Reñé aquesta legislatura.

Després de la trobada, el grup municipal del PDECat ha publicat un tuit en el que s'ha desmentit la petició de dimissió, per bé que s'ha apuntat a que ha de ser Reñé qui prengui una decisió sobre la seva continuïtat al capdavant de l'organisme.