«One cut of the dead», la joia amagada de Sitges 2018

Aquesta pel·lícula japonesa de baix pressupost ha aconseguit posar dempeus el públic del festival

Els actors de la pel·lícula, a Sitges
Els actors de la pel·lícula, a Sitges | Albert Garcia
08 d'octubre del 2018
Actualitzat el 09 d'octubre a les 10:10h
Hi ha pel·lícules magnètiques: films que tenen el poder d'atrapar l'espectador des del primer pla i One cut of the dead és una d'elles. De fet, té moltes possibilitats de ser premiada al Festival de Sitges, sobretot tenint compte que ha estat ovacionada en cada una de les projeccions del certamen.
  La cinta transporta l'audiència al rodatge d'una pel·lícula de zombies en un magatzem abandonat. El que sembla ficció, però, cada vegada es va fent més real fins al punt en què la confusió es converteix en la protagonista del film. I és que a One cut of the dead res és el que sembla.

Aquesta obra de Shin'ichirô Ueda va molt més enllà del sang i fetge: és un petit homenatge a les pel·lícules d'aquest gènere, molts cops infravalorades i ignorades. En definitiva, no és "només" un film de morts vivents, sinó també d'amor al cinema.

La primera mitja hora de la cinta és senzillament genial: divertidíssima, passada de voltes i entretinguda. Després el ritme decau, però el final és tan rodó que li acabes perdonant el quart d'hora en què trontolla. 

One cut of the dead és una clara mostra que els diners no ho són tot a l'hora de fer cinema. Amb un pressupost de només 23.000 euros ha aconseguit conquistar el públic del Festival de Sitges i s'ha convertit en tot un fenomen al Japó, on ja ha recaptat més de 8 milions d'euros. Si teniu l'oportunitat, mireu-la. 
 

Una escena de «One cut of the dead»