El TC admet el recurs d'Homs contra la condemna del Suprem per desobediència el 9-N

El TC creu que la sentència podria vulnerar "una faceta d'un dret fonamental" sobre la qual no hi ha doctrina al respecte

Francesc Homs.
Francesc Homs. | Adrià Costa
08 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:25h
El Tribunal Constitucional ha decidit admetre a tràmit el recurs d'empara de l'exconseller Francesc Homs, que va ser condemnat condemnat a un any i un mes d'inhabilitació i a una multa de 30.000 euros per un delicte de desobediència durant el 9-N. L'alt tribunal el va condemnar per la seva participació en l'organització del procés participatiu del novembre del 2014, però no va acceptar la petició de pena de nou anys d'inhabilitació que demanava per a ell la Fiscalia.

Ara, el Constitucional ha decidit, per unanimitat, admetre el seu recurs contra la sentència, ja que planteja un aspecte de "transcendència constitucional" i una qüestió que pot afectar "una faceta d'un dret fonamental" sobre el qual, a més, no hi ha doctrina al respecte. Per això, demana al Suprem que, en un termini de deu dies informi sobre les actuacions corresponents. 

Homs considera que s'hauria pogut vulnerar el seu dret a tenir un procés judicial amb totes les garanties, en la seva vessant de la doble instància penal o de la tutela judicial efectiva.