El Suprem rebutja allargar la instrucció i acusa Junqueras i Romeva de fer una «estratègia dilatòria»

La sala segona de l'alt tribunal considera que allargar el procés vulneraria un dels drets dels encausats

Una pancarta demana la llibertat d'Oriol Junqueras.
Una pancarta demana la llibertat d'Oriol Junqueras. | Adrià Costa
08 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:15h
El Tribunal Suprem ha denegat la petició d'algunes de les defenses dels líders independentistes per poder presentar més proves en termini d'instrucció i, en el cas de l'exvicepresident Oriol Junqueras i de l'exconseller Raül Romeva els acusa de promoure una "estratègia dilatòria" que demoraria l'obertura de judici oral. Així ho ha determinat la sala segona del Suprem a través d'una providència, on remarca que l'estratègia dels processats "és contrària al dret dels encausats a un procés sense dilacions indegudes". 

El magistrat, doncs, rebutja tramitar el recurs de súplica de la defensa dels dos processats, Andreu Van den Eynde, per ampliar el tràmit d'instrucció perquè aquesta petició "només es pot interpretar com una actuació contrària a les més elementals exigències de bona fe" processal. A més, la sala recorda a les defenses que el 27 d'agost ja se'ls va donar un termini de deu dies -el màxim previst per la llei- al qual es va sumar un nou termini de deu dies més, segons la resolució del 4 de setembre. El 18 de setembre, per altra banda, una resolució va permetre'ls gaudir d'un nou termini de cinc dies i, el 28 de setembre, una nova resolució va permetre un nou allargament de dos dies més. 

A més, la sala indica que les dificultats per accedir al núvol de la causa no han generat indefensió als processats, ja que tots ells han pogut disposar de còpia de totes les resolucions dictades en la causa. 
 

Interlocutòria del Suprem sobre "l'estratègia dilatòria" de Junqueras i Romeva by naciodigital on Scribd

<iframe class="scribd_iframe_embed" title="Interlocutòria del Suprem sobre " l'estratègia="" dilatòria"="" de="" junqueras="" i="" romeva"="" src="https://www.scribd.com/embeds/390382814/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-M2tHDTB5gfdGNEdmnJcy&show_recommendations=true" data-auto-height="false" data-aspect-ratio="0.7019455252918287" scrolling="no" id="doc_55837" width="100%" height="600" frameborder="0">