VÍDEO L'actriu Tilda Swinton, de dol per la mort del seu pare, emociona Sitges

L'actriu i una de les protagonistes de "Suspiria" recull el Gran Premi Honorífic del festival

La nova versió de «Suspiria» ha inaugurat el Festival de Sitges
La nova versió de «Suspiria» ha inaugurat el Festival de Sitges | Festival de Sitges
Redacció
05 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:25h

Una emocionada Tilda Switon ha recollit aquest dijous de mans del director JA Bayona el Gran Premi Honorífic al Festival de Cinema de Sitges, que ha començat aquest dijous. Ha començat el seu discurs dient, entre llàgrimes, que aquest guardó significava molt per a ella. Ha estat el moment en què ha explicat que el seu pare ha mort aquest matí i que ha dubtat en anar a Sitges a recollir aquest premi.

Tot i això, ha dit que ho finalment s'ha decidit recollir-lo "per la fantasia". Tilda Switon és una de les protagonistes de Suspiria, la pel·lícula inaugural de la 51a edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

"Vull donar les gràcies perquè això significa molt, i us explicaré perquè", ha dit plorant Swinton després del llarg aplaudiment que ha rebut del públic que ha acudit a la gala inaugural del Festival de Sitges a l'Auditori. 
 
Ha explicat que és un dia molt especial per a ella perquè el seu pare ha mort aquest matí. Ella estava amb ell a Escòcia com ho ha estat la darrera setmana, en la que el seu pare estava dormint, somiant, ha dit. L'actriu ha apuntat que estava asseguda al seu costat preguntant-se en què estaria pensant ell. També va pensar en la "bonica" invitació del Festival de cinema de Sitges per recollir el Gran Premi Honorífic. Swinton es va preguntar: "Puc anar-hi? Què passa si ell encara està aquí? I ell se n'ha anat aquest matí, just a temps. I jo m'he preguntat: He d'anar a Sitges a acceptar aquest premi? I jo he pensat: Sí, perquè és per la fantasia". 

Swinton ha rebut el premi de mans de Bayona. El director català ha destacat la varietat de personatges que ha interpretat l'actriu i que dona veritat als seus personatges. "És l'actriu més camaleònica de la història del cinema", ha dit Bayona. 

L'actriu Tilda Swinton ha rebut el Gran Premi Honorífic en reconeixement a una trajectòria que "brilla pel seu talent, versatilitat i una predilecció per un cinema atrevit i independent". Entre els títols que Tilda Swinton ha protagonitzat destaquen Orlando (Sally Potter, 1992), Adaptation (Spike Jonze, 2002), Quemar después de leer (Joel i Ethan Coen, 2008), El curioso caso de Benjamin Button (David Fincher, 2008), Tenemos que hablar de Kevin (Lynne Ramsay, 2011), Sólo los amantes sobreviven (Jim Jarmusch, 2013), Rompenieves (Bong Joon-ho, 2013), El Gran Hotel Budapest (Wes Anderson, 2014), Dr. Strange (Scott Derrickson, 2016) i Okja (Bong Joon-ho, 2017).