​El jutge rebutja investigar l'ensorrament de nínxols al cementiri de Montjuïc

Els afectats recorreran la decisió i lamenten que estan "absolutament desatesos" per la justícia

Els nínxols esfondrats al cementiri
Els nínxols esfondrats al cementiri | Afectats Cementiri Montjuïc/E.Press
Redacció
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:47h
El Jutjat d'Instrucció 18 de Barcelona ha rebutjat admetre a tràmit la querella presentada el juliol per familiars afectats per l'ensorrament de nínxols del cementiri de Montjuïc de Barcelona que va succeir el 15 de setembre del 2017.

Segons ha informat aquest dimecres la Plataforma d'afectats per l'ensorrament, el jutjat considera que no existeixen indicis de delicte que permetin l'obertura d'una instrucció penal, una decisió adoptada sense donar trasllat de la querella a la Fiscalia perquè informés.

Per als advocats de les famílies, Miguel Durán i Miguel Ángel Durán del bufet Durán & Durán i José María de Palacio del despatx Palacio-Lassaletta Advocats, aquesta decisió és "absolutament injusta i sense justificació que veda a aquestes famílies del seu dret al fet que s'investiguin les greus conductes comeses pels responsables del cementiri".

Els afectats han avançat que recorreran aquesta decisió "incomprensible i que fereix la seva sensibilitat" perquè el jutjat no ha tingut en compte els informes tècnics, i han lamentat que es troben "absolutament desatesos" per la justícia.

La querella va ser presentada a mitjans de juliol per una cinquantena de famílies afectades per l'ensorrament de 144 nínxols del cementiri de Montjuïc de Barcelona per presumptes delictes de profanació de cadàver, danys, prevaricació, malversació i falsedat documental.

Els advocats es van querellar contra el president de Cementiris de Barcelona i regidor de Presidència, Eloi Badia; el gerent de Cementiris de Barcelona, Jordi Valmaña, i l'antropòloga que ha dirigit l'exhumació, Dominika Nociarovà, en nom de 20 propietaris dels nínxols.
Arxivat a