La Moncloa rebutja fixar una data per a la reunió Torra-Sánchez

El president del Govern reclama al president espanyol "una resposta valenta" per a Catalunya i "parlar de tot amb profunditat"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta Carmen Calvo
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta Carmen Calvo | Europa Press
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:35h
Quim Torra ha enviat una carta a Pedro Sánchez emplaçant el president del govern espanyol a trobar un dia per reunir-se al Palau de la Generalitat, tal com van acordar en l'última reunió a Madrid. La Moncloa ja ha respost que "no és el moment" més adequat per posar dia i hora a la reunió entre tots dos mandataris, i ha remès el president del Govern a la compareixença que va fer ahir al vespre la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaà.  

En la missiva, el Torra demana al dirigent espanyol "parlar de tot en profunditat", tant del projecte del govern espanyol per a Catalunya com també del dret a l'autodeterminació. Aquesta, sosté Torra, "és la solució que pot resoldre el conflicte de manera sostinguda i democràtica". El president ha exigit "una resposta valenta" per a Catalunya i "diferent" de les que s'han donat fins ara. 

La carta arriba l'endemà que Torra plantegés un ultimàtum a Sánchez per negociar un referèndum per a Catalunya. El president va situar l'horitzó al novembre i va advertir que, en cas que l'Estat continuï negant el dret a l'autodeterminació, l'independentisme deixarà caure el govern espanyol. La Moncloa va rebutjar l'exigència del president català, va descartar la independència i va defensar una millora de l'autogovern. L'ultimàtum de Torra, d'altra banda, ha provocat malestar entre els diputats d'ERC i el PDECat a Madrid. 

Carta de Torra a Sánchez by naciodigital on Scribd