«Hem de parlar de tot en profunditat»: la carta de Torra a Sánchez per negociar el referèndum

El president del Govern emplaça el president espanyol a trobar un dia per reunir-se per donar una "resposta valenta" a la qüestió catalana

El president de la Generalitat, Quim Torra, al debat de política general.
El president de la Generalitat, Quim Torra, al debat de política general. | Adrià Costa
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:08h
Quim Torra ha enviat una carta a Pedro Sánchez per negociar un referèndum d'autodeterminació. En la missiva, el president demana al dirigent espanyol "parlar de tot en profunditat", tant del projecte del govern espanyol per a Catalunya com també del dret a l'autodeterminació. Aquesta, sosté Torra, "és la solució que pot resoldre el conflicte de manera sostenida i democràtica". 

"El poble de Catalunya mereix una resposta valenta i diferent a la que ha rebut fins al dia d'avui", rebla el dirigint independentista. En aquest sentit, Torra ha emplaçat Sánchez a trobar un dia per reunir-se "en pròximes setmanes" al Palau de la Generalitat, tal com ja van acordar en la seva primera trobada a la Moncloa.

La carta arriba l'endemà que Torra plantegés un ultimàtum a Sánchez per negociar un referèndum per a Catalunya. El president va situar l'horitzó al novembre i va advertir que, en cas que l'Estat continuï negant el dret a l'autodeterminació, l'independentisme deixarà caure el govern espanyol. La Moncloa va rebutjar l'exigència del president català, va descartar la independència i va defensar una millora de l'autogovern. L'ultimàtum de Torra, d'altra banda, ha provocat malestar entre els diputats d'ERC i el PDECat a Madrid. 

Carta de Torra a Sánchez by naciodigital on Scribd