Iceta avisa Torra que Catalunya perdrà «si juga a tot o res»

El primer secretari del PSC fa un discurs crític amb els horitzons nacionals de l'executiu però admet que el pla de govern "sona bé"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, al debat de política general 2018
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, al debat de política general 2018 | Adrià Costa
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:38h
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha llençat una advertència a Quim Torra després del seu ultimàtum a Pedro Sánchez, ja rebutjat, instant-lo a negociar un referèndum aquest octubre. "Quan hem jugat al tot o res hem perdut", ha advertit lamentant que l'executiu només busqui "deixar caure Sánchez a veure si Pablo Casado i Albert Rivera li arreglen".

Iceta ha afirmat que Torra va perdre "ocasió de traçar un nou rumb" i fer front a la situació d'una societat "més dividida i una economia més feble" i ha assenyalat les contradiccions entre el discurs de l'independentisme i els fets. Tot plegat, ha afirmat, és conseqüència de "tenir majoria per governar però no per legitimar la ruptura".

El líder socialista ha estès la mà per la gestió en el dia a dia i fins i tot ha afirmat que, "a falta de concrecions", el pla de govern presentat la setmana passada "sona bé" malgrat que ha mostrat escepticisme sobre la viabilitat de l'executiu.

Iceta ha cridat a prendre mesures concretes com ara el foment de les renovables, la concreció de la llei d'Hisendes locals o en l'àmbit de la cultura.