Els Mossos s'incorporaran a l'organisme que combat el terrorisme aquest divendres

La Comissió Mixta de Seguretat dona compliment a l'acord al qual van arribar la Generalitat i l'Estat en el transcurs de la darrera junta de seguretat

El conseller Miquel Buch i el president Quim Torra amb els Mossos
El conseller Miquel Buch i el president Quim Torra amb els Mossos | ACN
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:44h
Els Mossos d'Esquadra s'integraran en el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) oficialment aquest divendres 5 d'octubre. Aquest és un dels acords als quals van arribar la Generalitat i l'Estat en el transcurs de la darrera junta de seguretat que es va celebrar a Palau, presidida per Quim Torra i a la qual van assistir el conseller d'Interior, Miquel Buch, i el ministre Fernando Grande-Marlaska. Al CITCO, els Mossos tindran un espai físic.

Arran de la reunió també s'ha decidit activar la creació dels grups de treball acordats en l'última junta de seguretat. Entre aquests, s'ha constituït una comissió de seguiment per a la integració i interoperatibitat dels respectius sistemes en matèria de violència de gènere. Aquests són els Siav, en el cas de la Generalitat, i el Viogen, pel que fa a l'Estat. I també s'ha creat el grup de treball per estudiar la integració dels cossos i forces de seguretat de l'Estat al CAT 112. 

La incorporació de la policia catalana a l'òrgan antiterrorista ha acabat tenint llum verda aquest dimarts, després de la Comissió Mixta de Seguretat per fer seguiment dels acords de la junta. La reunió ha estat integrada per la delegada el govern espanyol, Teresa Cunillera; el director del Gabinet de Coordinació de la Secretaria d’Estat de Seguretat, José Antonio Rodríguez; el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, José Antonio Togores; el cap de la setena zona de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido; el secretari general de la Conselleria d’Interior, Brauli Duart; el director general de la policia catalana, Andreu Joan Martínez; el comissari en cap del cos dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, i el cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat, Emili Quevedo.