Cop de porta de la Moncloa a Torra: «Autogovern, sí, independència, no»

Isabel Celaá assegura que "entre el salt al buit i el 155 permanent que alguns volen, hi ha un ampli espai pel diàleg"

Isabel Celaá aquest dimarts a la Moncloa.
Isabel Celaá aquest dimarts a la Moncloa. | Europa Press
02 d'octubre del 2018
Actualitzat el 03 d'octubre a les 8:35h
El govern espanyol ja ha respost a l'ultimàtum llançat avui pel president Torra, que ha donat fins al novembre a Pedro Sánchez per admetre un referèndum d'autodeterminació.  La ministra Isabel Celaá ha demanat als dirigents de la Generalitat "calma" i ha afirmat: "Autogovern, sí, independència, no". "Les decisions desmesurades preses en el passat no poden condicionar les sortides dialogades, les únqiues desitjables en una societat europea, democràtica i avançada", ha dit. El camí, per l'executiu socialista, és "llei i diàleg".

La ministra ha demanat al sobiranisme que "governi". "El senyor Torra es torna a equivocar",ha dit, en al·lusió a les paraules d'ahir de Torra animant els CDR a "apretar". "Ni la radicalitat ni l'amenaça són el camí", ha expressat la portaveu de l'executiu. Celaá ha demanat a Torra que obri un diàleg dins de Catalunya. "El territori comú és l'autogovern, no la independència", ha afirmat en diverses ocasions.

Celaá ha assegurat que "entre el salt al buit i el 155 permanent que altres reclamen, hi ha un ampli espai pel diàleg". Aquest diàleg ja ha començat a donar els seus fruits, referint-se a la recuperació de la interlocució institucional i el desbloqueig de temes econòmics, com el deute de l'Estat amb la Generalitat.

Furgant contra el discurs radicalitzat del Partit Popular i Ciutadans, Celaá ha afirmat que l'oposició ha de donar suport a l'executiu quan es tracta de qüestions d'Estat. Fa pocs dies, després del darrer consell de ministres, el govern Sánchez va acusar l'oposició de dretes de practicar una "cacera" contra l'executiu socialista.