​L'Àrea Metropolitana de Barcelona aposta perquè els patinets elèctrics circulin pel carril bici

Es tracta de la recomanació que l'AMB ha traslladat als municipis per ordenar els vehicles de mobilitat personal

Un patinet al centre de Barcelona
Un patinet al centre de Barcelona | Albert Alcaide
Redacció
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:05h
L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha recomanat que els usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP) amb motor elèctric –com els patinets elèctrics- i cicles de dues rodes siguin majors de 16 anys i que circulin preferentment per les vies ciclistes, respectant el sentit establert, ha informat aquest dimarts en un comunicat.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, ha assegurat que, en un moment en el qual apareixen noves fórmules de mobilitat, és imprescindible ordenar l'espai públic perquè tots els vehicles i els vianants "puguin conviure", ha explicat en la presentació als 36 municipis metropolitans de les mesures per ordenar els VMP.

"Fa falta avançar de forma decidida cap a una reducció notable de la contaminació atmosfèrica que actualment té la metròpolis de Barcelona. S'ha de promoure una mobilitat sostenible, disminuir els efectes generats pels vehicles més contaminants", ha afirmat, i ha ressaltat que això passarà per reconèixer els drets i deures de tots els implicats.

En relació als VMP sense motor, com a patins, patinets i monopatins, l'AMB proposa que no puguin circular per la calçada, i que ho facin preferentment per les vies ciclistes respectant el sentit de circulació establert, amb una edat mínima de 12 anys per circular sense la companyia d'un adult.

Així mateix, l'AMB ha recomanat la necessitat de disposar de carrils bici d'una amplària mínima de dos metres per poder avançar dins del mateix carril, a més de limitar la velocitat màxima de circulació en els carrils a 30 quilòmetres per hora i ampliar l'espai entre bicicletes i vianants a 1,5 metres, entre altres actuacions.
Arxivat a