Els comuns retreuen a Torra que encara no té prou força per negociar el referèndum

Catalunya en Comú Podem avisa el president que fixar de nou una "fita temporal" és un "error"

El diputat de Catalunya en Comú Podem Joan Josep Nuet
El diputat de Catalunya en Comú Podem Joan Josep Nuet | Europa Press
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:13h
Si es tracta de defensar un referèndum acordat, els comuns hi seran. Però amb una estratègia que considerin "guanyadora". Aquest ha estat el missatge que ha llançat Catalunya en Comú Podem després d'escoltar l'ultimàtum que ha fixat el president Quim Torra a Pedro Sánchez perquè en el termini d'un mes posi sobre la taula una oferta perquè els catalans exerceixin el seu dret a l'autodeterminació. Els comuns han retret a Torra que torni a caure en el "tenim pressa" en un moment en què encara no té prou força per aconseguir aquest referèndum.

Ha estat el diputat Joan Josep Nuet l'encarregat d'enviar a Torra el missatge de què, a hores d'ara, no compta amb una "estratègia guanyadora i seriosa" per sortir victoriós en la seva reivindicació. "Creiem que hem assistit a una nova sessió de desconcert del Govern de Torra perquè el seu discurs no obeeix a un pla ni a una estratègia", ha dit ras i curt.

Tenint en compte que en la passada legislatura el Govern va fixar-se un termini de 18 mesos per assolir la independència que no es va complir, Nuet ha advertit que ara el president de la Generalitat tornar a "col·locar-se de nou una fita temporal molt propera" que sap que és un "error".

Joan Josep Nuet: "Estem disposats a acompanyar a qui calgui en la defensa de l'execució del dret a l’autodeterminació"
"Estem disposats a acompanyar a qui calgui en la defensa de l'execució del dret a l’autodeterminació", ha volgut deixar clar el diputat i líder d'EUiA. Però ha precisat que això cal fer-ho després de "sumar les forces necessàries" per negociar amb l'Estat "de forma efectiva" i aconseguir un calendari "real" per exercir l'autodeterminació.

Nuet ha anunciat que el seu grup defensarà dijous al ple una proposta de resolució basat en un pacte de claredat a l'estil quebequès per fixar un itinerari que permeti executar el dret a l'autodeterminació. "Recomanem al president Sánchez i al partit socialista que doni suport a la proposta fem", ha conclòs Nuet, que també ha considerat que l'acció de govern desplegada per Torra és "insuficient" perquè no té en compte les polítiques que afecten la "vida material" de la gent.