El president de la Diputació de Lleida, en llibertat

Joan Reñé ha estat detingut aquest dimarts

Joan Reñé ha estat detingut aquest dimarts
Joan Reñé ha estat detingut aquest dimarts | ACN
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:08h
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat posat en llibertat aquest dimarts poc després de les cinc de la tarda.

El president provincial ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra en el marc d'una operació de presumpta corrupció de CDC i ha passat tres hores a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Ara, la policia catalana traslladarà les acusacions contra Reñé al jutge, que haurà de decidir si el deixa en llibertat amb càrrecs o no. 

Els Mossos d'Esquadra han escorcollat la Diputació de Lleida en el marc de l'operació contra la corrupció de CDC i han detingut un total de 26 persones. La policia catalana ha detingut una desena de responsables de les empreses investigades. Entre ells hi ha els gerents de M J Gruas, que són pare i fill, una persona de l'empresa Sorigué, i alguna altra de l'empresa Niubó, amb seu a Mollerusa. Enrique Regaño i Marlen Minguell, alts càrrecs de la Diputació, també han estat detinguts.

La detenció de Reñé forma part d'unes diligències iniciades per la Fiscalia de Lleida per uns fets que podrien ser constitutius de diversos delictes contra l'Administració Pública de suborn i frau en matèria de contractació, així com de blanqueig de capitals.