VÍDEO Valls s'acomiada de l'Assemblea Nacional i l'esquerra crida: «Bon vent i barca nova!»

L'exprimer ministre ha dit avui adeu al seu escó al parlament francès per centrar-se en la campanya per l'alcaldia de Barcelona

Diputats de la França Insubmisa acomiaden Valls.
Diputats de la França Insubmisa acomiaden Valls. | @jlmelenchon
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:31h
Manuel Valls ha renunciat avui al seu escó de diputat a l'Assemblea Nacional francesa. Feia setmanes que se li havia demanat que abandonés la representació que tenia per la circumscripció de l'Essonne, a prop de París. Aquest dimarts, l'exprimer ministre ha fet un discurs de comiat a l'Assemblea que no ha estat absent de controvèrsia. Valls, ja candidat a alcalde de Barcelona, ha lloat la República francesa, l'ha definit de "país únic", i ha assegurat que es reconeix en els valors republicans. 

 
Les paraules de Valls han estat respostes pels aplaudiments de molts diputats, especialment els del grup La República en Marxa, la formació del president Macron, en què es va integrar Valls malgrat la mala relació entre el fins ara diputat i el president de la República. La figura de Valls continua encenent la polèmica i el record del seu govern reta ben viu a França. La llei del treball que va aprovar el seu govern encara cou a amplis ectors de l'esquerra. per això, avui, molts diputats de La França Insubmisa, la formació de l'exministre Jean-Luc Mélenchon, s'han volgut acomiadar de Valls mostrant un cartell amb l'expressió "Bon Débarras!", que es podria traduir com a "Bon vent i barca nova!".