El pare de Nadia nega l'estafa i diu que els diners van anar a tractaments per la seva filla

Assegura que la vida de la menor estava en risc

02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:47h
Els pares de Nadia, al jutjat
Els pares de Nadia, al jutjat | ACN
El pare de la Nadia, Fernando Blanco, ha assegurat que tots els diners recaptats a través de donacions es van gastar en tractaments per a la seva filla en clíniques de fora d'Espanya, com ara a França i als Estats Units. En canvi, segons la Fiscalia, de tots els diners recaptats acreditats, 1,1 milions d'euros, només 2.700 s'haurien destinat a despeses mèdiques de la filla.

Quan els acusats van ser detinguts i els seus comptes intervinguts, tenien 313.000 euros, per la qual cosa els diners desviats superarien els 792.000 euros, segons el ministeri públic. Blanco, que ha declarat a l'Audiència de Lleida com a acusat d'estafa durant més de dues hores, ha insistit que la malaltia de la seva filla comporta risc per a la seva vida i que així li han assegurat tots els metges a qui ha consultat.

L'acusat ha negat tenir la voluntat d'enganyar ningú. "Sempre he explicat totes les dades científiques que a mi em donaven", ha declarat. L'acusat també ha negat que volgués fugir a França quan l'estaven investigant. "Molts cops em rapo el cabell i moltes vegades vaig a Tolosa a visitar un amic", ha dit.

El pare desvincula la seva dona de les acusacions 

Pel que fa a la seva dona, Blanco l'ha desvinculat de totes les acusacions contra ella. Ha declarat que era només ell qui s'encarregava de gestionar els diners, qui decidia els serveis mèdics que rebia la seva filla i on es feien els tractaments i també era ell qui gestionava les intervencions en els mitjans de comunicació.

Blanco ha dit que la mare de la nena i també acusada, Margarita Garau, s'encarregava de cuidar la Nadia, d'ara 13 anys i que pateix una malaltia rara (Tricotiodistrofia) des que va néixer, i que confiava en les decisions que ell prenia.