El govern de Colau demana explicacions a Buch sobre el dispositiu policial de l'1-O

La tinent d'alcalde Laia Ortiz considera que el Govern ha de dir "cap a on va el país i ajudar a calmar els ànims"

La tinent d'alcalde de Barcelona de Drets Socials, Laia Ortiz
La tinent d'alcalde de Barcelona de Drets Socials, Laia Ortiz | ACN
Redacció
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:07h
​La tinent d'alcalde de Barcelona de Drets Socials, Laia Ortiz, ha demanat aquest dimarts explicacions al conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, sobre el dispositiu pels disturbis a Barcelona durant l'aniversari de l'1-O.

En una roda de premsa sobre nous equipaments a Porta Trinitat, Ortiz ha insistit que el govern municipal rebutja la violència. "Esperem les explicacions pertinents, especialment del conseller Buch sobre el dispositiu", ha remarcat. "Han de donar explicacions cap a on va aquest país. Ajudar a calmar els ànims en el conjunt del país. Treballar en la transparència i el rendiment de comptes, així com recosir el conjunt del país", ha subratllat.

En relació a les crítiques al govern municipal per esborrar un mural de record a l'1-O en el col·legi Mestre Gibert i Camins de Sant Andreu, Ortiz ha assegurat que "no va haver-hi ordres polítiques" per esborrar els murals. "Com que no es va sol·licitar el permís per al mural, els equips de neteja no en tenien coneixement", ha detallat, i fonts municipals han explicat que els veïns han repintat el mural, per la qual cosa s'ha demanat als serveis de neteja que el respectin.
Arxivat a