PSC i comuns demanen la compareixença del conseller Buch

Sol·liciten explicacions sobre els dispositius policials en les manifestacions de dissabte i de l'1-O

La mesa del Parlament, reunida aquest dimarts
La mesa del Parlament, reunida aquest dimarts | Josep Maria Montaner
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:40h
El PSC i Catalunya en Comú Podem han sol·licitat aquest dimarts la compareixença del conseller d'Interior, Miquel Buch, perquè doni explicacions al Parlament sobre els dispositius policials en les manifestacions de commemoració de l'aniversari de l'1-O i les de de dissabte. La CUP ja fa quatre dies que va demanar la seva dimissió.

La petició dels dos grups parlamentaris es produeix hores després de les càrregues policials a les portes del Parlament i a la Via Laietana que es van produir la nit d'aquest dilluns, quan centenars de manifestants i Mossos van acabar protagonitzant escenes de tensió.

La jornada al Parlament ha arrencat marcada pels aldarulls que es van produir al final de la manifestació convocada per la Plataforma 1 d'octubre, quan un grup de manifestants va intentar assaltar l'edifici de la cambra catalana i agents dels mossos van acabar carregant per dispersar-los. Ja durant la protesta, els participants van demanar la dimissió de Buch i van exigir al Govern emprendre el camí de la desobediència.

Els Mossos han justificat aquest dimarts les càrregues tot denunciant la presència de radicals: "Si no hi ha violència, no actuem".