ÀUDIO La felicitació de Rivera a Jusapol: «Heu aguantat bé la provocació dels energúmens»

El líder de Ciutadans envia un missatge de veu de suport a la plataforma policial en què afirma que els manifestants d'arreu de l'Estat es van comportar de manera exemplar

Albert Rivera en una manifestació de Jusapol
Albert Rivera en una manifestació de Jusapol | Flickr Ciutadans
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:45h
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va enviar diumenge un missatge de suport a Jusapol l'endemà de la manifestació de la plataforma policial en suport de l'actuació dels cossos de seguretat l'1-O i en favor de l'equiparació policial. En un àudio al qual ha tingut accés NacióDigital, Rivera mostra el seu entusiasme per la manifestació a plaça de Catalunya, titlla d'"energúmens" els manifestants antifeixistes i afirma que al seu partit se senten "orgullosos" que es reivindiqués l'"equiparació salarial" dels cossos policials a Barcelona.



En el missatge, Rivera es mostra pròxim als interlouctors policials: "Ahir [en referència a dissabte] vam estar donant-vos suport amb Miguel". Es refereix al diputat de Ciutadans al Congrés Miguel Ángel Gutiérrez, portaveu del partit taronja a la comissió d'Interior, i que va participar en la concentració policial. Rivera no dubta a identificar-se amb els posicionaments de Jusapol i, en un moment determinat, proclama: "Ho aconseguirem".

És sorprenent que un dirigent que aspira a ser president del govern s'identifiqui tan explícitament amb els postulats d'una única plataforma sindical de la policia espanyola. Sobretot després que la pràctica totalitat de sindicats hagi signat un important acord amb el Ministeri de l'Interior que suposa un salt important pel que fa a retribucions. El contingut de l'àudio és aquest:

"Hola, ¿qué tal? Soy Albert. Oye, me aprovecho de que he encontrado un compañero aquí, que hemos ido junto en el avión, y ya que os tengo aquí en el grupo, para daros las gracias a todos por vuestro trabajo como policías y guardias civiles, y como españoles. Y también sobretodo por lo bien que aguantásteis ayer la provocación de los energúmenos y el ejemplo que dísteis. La verdad es que nos sentimos orgullosos muchos de que se reivindicara la equiparación salarial en Barcelona, que sabéis que es mi ciudad, que ayer estuvimos apoyándoos con Miguel y otros compañeros. Así que nada, adelante, seguimos luchando. Lo conseguiremos. Y sobretodo, no perdamos la calma y demos ejemplo, que es la mejor manera de conseguirlo. Un abrazo".