L'ANC demana al Parlament que desobeeixi el Suprem i pagui el sou als diputats suspesos

L'entitat independentista exigeix al Govern que abandoni "la retòrica" i implementi la República

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en roda de premsa l'1-O
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en roda de premsa l'1-O | ACN
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:40h
L'ANC mou fitxa per influir en el debat de política general, que vindrà precedit d'una votació crucial sobre la substitució dels diputats suspesos pel Tribunal Suprem. La presidenta de l'entitat independentista, Elisenda Paluzie, ha demanat a les formacions independentistes que, a més de no acatar l'ordre del jutge Pablo Llarena, torni a pagar el sou als diputats afectats. "Volem que aquest Govern passi de la retòrica als fets. Demà en té una oportunitat", ha etzibat.

Segons Paluzie, el Suprem té una "base legal minsa" per suspendre els diputats que en aquests moments estan a la presó o a l'exili i és per això que considera que s'ha de desobeir. A més de reivindicar el mandat del referèndum de l'1 d'octubre, la presidenta de l'ANC ha reivindicat un Govern "amb iniciativa i autoritat" que no deixi al carrer "en exclusiva la defensa de la dignitat" de l'1-O.

Paluzie demana que es depurin responsabilitats per les càrregues dels Mossos el dissabte

Paluzie ha demanat a l'executiu de Quim Torra que no autoritzi manifestacions d'un sindicat de la policia convocades "amb dubtosa legalitat". I que, si hi ha mobilitzacions per part de l'independentisme, no enviï els Mossos per aturar-les amb "accions desproporcionades". Després de les càrregues de dissabte al centre de Barcelona, Paluzie considera que s'han de "depurar responsabilitats".

Des de la Diada, l'ANC s'ha mostrat molt crítica amb el rumb del Govern i aquest 1-O ha endurit encara més les seves exigències. "Que no estigui esperant les sentències i comenci a definir una estratègia, unes accions que la concretin per fer efectiva a la República", ha demanat Paluzie.