Puigdemont veu «raonable» trobar espais de diàleg amb Sánchez un any després de l'1-O

El president a l'exili descarta presentar-se a les eleccions europees, com sí que farà Oriol Junqueras com a cap de cartell d'ERC

Carles Puigdemont, entrevistat a RAC1
Carles Puigdemont, entrevistat a RAC1 | ND
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:05h
Carles Puigdemont, president de la Generalitat durant el referèndum de l'1-O, ha assegurat aquest dilluns en una entrevista que troba "raonable" que la Generalitat aposti per trobar espais de diàleg amb Pedro Sánchez per resoldre el conflicte polític existent amb l'Estat. Ha descartat presentar-se a les eleccions europees, com sí que farà Oriol Junqueras, president d'ERC i empresonat a Lledoners. Just quan Puigdemont atenia la trucada de RAC1, que fa programa especial des de Sant Julià de Ramis, ha arribat Quim Torra, el seu successor, just davant del pavelló on l'any passat hi va haver càrregues policials molt dures.

"L'opinió de Clara Ponsatí m'interessa molt, diu en mateix en públic que en privat. En aquest cas, no coincidim, tot i que em sembla una opinió de qualitat. Entenc que pugui pensar que no hi ha un ritme per implementar la República, perquè hi ha grans dificultats, però hi ha una manera de mantenir la posició ratificada el 21-D", ha destacat en referència a les paraules de l'exconsellera d'Ensenyament. Ponsatí assegura que l'actual Govern "no està acostant el país cap a la República".

Puigdemont Ha rememorat aquest dilluns al matí les vivències durant la jornada del referèndum de l'1-O, celebrat durant el seu mandat. Exiliat ara a Bèlgica, el líder de Junts per Catalunya (JxCat) ha assenyalat que el govern espanyol "en cap moment" es va posar en contacte amb ell durant el primer d'octubre de l'any passat. "Van optar per la pitjor de les actituds, i se'n van adonar massa tard", ha apuntat el president a l'exili.

Puigdemont, preguntat sobre les accions dels comitès de defensa de la República que aquest matí estan afectant la mobilitat en diversos punts del país, ha indicat que són "profundament respectables", però que no són la seva via.