Sant Julià de Ramis acull els actes institucionals de record de l'1-O

L'esplanada de davant del pavelló on havia de votar Puigdemont, castigada per la repressió policial, és l'escenari d'un homenatge que protagonitzaran Torra i Torrent

Record als presos i exiliats a Sant Julià de Ramis
Record als presos i exiliats a Sant Julià de Ramis | ND
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 7:50h
L'esplanada de davant del pavelló de Sant Julià de Ramis acull aquest matí el primer acte institucional d'homenatge al referèndum de l'1-O. Quim Torra, president de la Generalitat, i Roger Torrent, president del Parlament, tancaran amb breus parlaments aquest homenatge, que se celebra just davant del col·legi electoral en el qual havia de votar Carles Puigdemont i que va ser un dels que va patir més violència policial durant l'1-O.

La primera fila quedarà buida, perquè està reservada per als presos i els exiliats, inclòs el raper mallorquí Valtònyc. A l'esplanada també hi ha un espai reservat per al programa El Món a RAC1, que s'emet en directe des d'aquesta localitat gironina.

Un cop acabi l'acte, tots els consellers i el president es desplaçaran cap a l'ajuntament de Sant Julià de Ramis, on es farà una reunió extraordinària del Govern. Torra llegirà una declaració institucional de record a l'1-O.