VÍDEOS Els policies espanyols presumeixen a Barcelona de la feina de l'1-O

Un grup de manifestants s'enfronten a la policia catalana en un clima de tensió al centre de Barcelona | Els policies espanyols reclamen millores salarials en una marxa per Via Laietana

La manifestació de policies a la plaça Catalunya.
La manifestació de policies a la plaça Catalunya. | José M. Gutiérrez
Joan Serra Carné / José Manuel Gutiérrez
29 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:35h
Els policies espanyols han presumit aquest dissabte al matí de la feina que van fer durant el referèndum de l'1-O a Catalunya fa un any. El president del col·lectiu Jusapol, Natan Espinosa, ha assegurat que els agents van complir les ordres del govern espanyol, i que ho van fer "bé".

Manifestants independentistes i policies espanyols s'han trobat a la plaça Catalunya, on s'han viscut moments tensos que han obligat a la intervenció dels Mossos d'Esquadra. La concentració dels agents ha començat a Via Laietana i s'ha desenvolupat amb normalitat fins al centre de la ciutat envoltats d'un fort cordó policial. Espinosa ha reivindicat una equiparació salarial entre la policia espanyola i l'autonòmica, alhora que ha defensat la tasca dels agents en una referència velada a l'1-O: "L'únic que fem és complir la llei i fer que la llei es compleixi", ha assegurat. Per la seva banda, el secretari general de Vox, Javier Ortega, ha demanat la dissolució dels Mossos d'Esquadra i la il·legalització dels partits independentistes. 

Càrregues dels Mossos contra un grup de manifestants independentistes 

 

Un nombrós grup d'antifeixistes han volgut arribar a la Via Laietana, però els Mossos d'Esquadra els hi han barrat el pas. La policia catalana ha carregat poc després de les dotze del migdia contra un grup de manifestants independentistes, que han tirat pots de pintura contra els agents i les furgones. 

En un principi, el sindicat de policia espanyola havia fet la convocatòria a la plaça Sant Jaume, el mateix lloc i a la mateixa hora que la manifestació convocada per l'Associació Observatori de la Catalanofòbia.

Davant d'aquesta situació, el Departament d'Interior, encapçalat pel conseller Miquel Buch, va decidir aquest dijous separar ambdues rutes al·legant motius de seguretat. Interior va proposar a Jusapol un recorregut alternatiu que tenia com a punt d'inici la plaça Universitat, però el sindicat va presentar un recurs contenciós administratiu per demanar sortir des de Via Laietana.

Els manifestants han llançat pots de pintura als mossos Foto: Martí Urgell

 

Imatge de la mobilització a la plaça Catalunya.
 

Imatge d'un manifestant a la concentració de policies espanyols Foto: J.M Gutiérrez

 

Els mossos barren el pas a la manifestació independentista. Foto: Joan Serra Carné

Arxivat a