VÍDEOS «Els segadors» i l'himne d'Espanya marquen el ritme a les manifestacions a Barcelona

Tensió per la concentració de policies espanyols

Un detall de la manifestació dels policies espanyols
Un detall de la manifestació dels policies espanyols | Martí Urgell
Redacció
29 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:25h
El centre de Barcelona ha viscut moments de tensió abans de la manifestació organitzada pel sindicat de policies Asociación Justícia Salarial (Jusapol), que ha començat a avançar des de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, a Via Laietana, tal i com va informar aquest dijous l'organització que faria.

Segons ha assegurat el sindicat, la manifestació és per exigir l'equiparació salarial i per homenatjar els cossos policials que van intervenir durant l'1 d'octubre de 2017. Un nombrós grup d'antifeixistes provinent de la plaça Sant Jaume han volgut arribar a la Via Laietana, però els Mossos d'Esquadra els hi han barrat el pas. 

En aquest punt, els antifeixistes han cantat Els segadors, com podeu veure al vídeo:
A la Via Laietana, on hi ha els policies, s'hi poden veure moltes banderes espanyoles. També s'hi ha pogut escoltar l'himne d'Espanya:
 
En un principi, el sindicat de policia espanyola havia fet la convocatòria a la plaça Sant Jaume, el mateix lloc i a la mateixa hora que la manifestació convocada per l'Associació Observatori de la Catalanofòbia.

Davant d'aquesta situació, el Departament d'Interior, encapçalat pel conseller Miquel Buch, va decidir aquest dijous separar ambdues rutes al·legant motius de seguretat. Interior va proposar a Jusapol un recorregut alternatiu que tenia com a punt d'inici la plaça Universitat, però el sindicat va presentar un recurs contenciós administratiu per demanar sortir des de Via Laietana, petició que va ser acceptada.
 
Arxivat a