Barrientos admet que els fets d'octubre van «esquerdar la confiança» dels jutges en els Mossos

El president del TSJC i el del CGPG i TS, Carlos Lesmes, han inaugurat el curs acadèmic de l'Escola Judicial

El president del TSJC, Jesús María Barrientos, en una imatge d'arxiu
El president del TSJC, Jesús María Barrientos, en una imatge d'arxiu | Isaac Meler
28 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:58h
El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, admet que els fets d'octubre van "esquerdar la confiança" dels jutges d'instrucció amb els Mossos d'Esquadra. Així ho ha reconegut en el marc de l'obertura del curs de l'Escola Judicial, que ha estat presidida pel president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes.

Barrientos ha fet referència a com a partir de referèndum de l'1-O la confiança en la policia catalana es va veure "compromesa", fet que va generar "certa desafecció" dels jutges vers el cos. De fet, els informes policials inclosos en el sumari de l'1-O assenyala la "inacció" i la "connivència" dels Mossos amb la votació considerada il·legal.

Amb tot, Barrientos aprecia "l'esforç en recuperar i mantenir la confiança" que s'ha produït des de que a partir del 155 Ferran López va assumir la comandància dels Mossos i, després, Miquel Esquius. "Són esforços que s'han de reconèixer", ha dit. 

Durant l'acte d'inauguració del curs, el president del TSJC ha convidat els alumnes del curs a descobrir que, més enllà de la "Catalunya aparentment tensionada i irreconciliable", hi ha una Catalunya "allunyada de les tensions i centrada en la seva quotidianitat". "És una societat oberta, tolerant, integradora, centrada en els seus negocis i preocupacions diàries", ha dit.