VÍDEO Brutal atac amb un matxet de grans dimensions al Raval de Barcelona

A les imatges hi apareix la víctima ensangonada i demanant clemència

Redacció
28 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:08h

Els Mossos d'Esquadra busquen un home que n'ha agredit un altre amb un gran matxet al carrer de les Carretes del barri del Raval de Barcelona. Els fets s'han produït aquest divendres poc abans de les 8 del matí. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que ha atès l'home ferit per l'arma blanca. 

L’agressió ha quedat enregistrada en un vídeo que s’ha fet viral a les xarxes. A les imatges hi apareix un noi sense samarreta amb un matxet de grans dimensions. A pocs metres, al terra, hi ha un home ensangonat demanant clemència. Els Mossos ja tenen identificat l’agressor i esperen detenir-lo en breu. La investigació apunta que la disputa ha sorgit per un assumpte de drogues.

L'Ajuntament admet que "no és un fet aïllat"

El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, Amadeu Recasens, ha admès que "no és un fet aïllat, ja ha passat altres vegades", i ha reiterat que des de l'estiu el consistori reclama "més presència policial al carrer dels Mossos d'Esquadra" i una implicació "més contundent" de l'administració de justícia i de la Fiscalia perquè les condemnes siguin les més fortes.

"No volem impunitat a Barcelona", ha subratllat, i ha garantit que "Barcelona no tolerarà i no tindrà la més mínima contemplació amb aquest tipus de fets". Ha afegit que aquestes qüestions s'abordaran en la pròxima Junta Local de Seguretat que ja estava prevista per a mitjans d'octubre, segons ha dit als mitjans mentre se celebrava el ple municipal d'aquest mateix divendres.

Colau retreu a Buch que té el cap "a un altre lloc"

En resposta a una pregunta de Carina Mejías (Cs) al ple, l'alcaldessa, Ada Colau, ha repassat totes les reunions que ha mantingut darrerament amb les diverses instàncies que poden abordar l'augment de la inseguretat. "Estic preocupada fa temps, i ho estic dient públicament", ha admès. S'ha centrat en l'augment dels furts, i l'alcaldessa creu que es deu en part perquè, a causa de l'alerta terrorista, s'han concentrat molts agents a protegir edificis públics en comptes dels carrers, i per les noves dificultats perquè la reincidència dels furts compti als jutjats.

Colau ha explicat que aquest mateix dijous va tenir una trobada amb la Fiscalia i va abordar precisament les agressions en matxet. A més, ha tornat a reclamar més Mossos al carrer. "Estan treballant molt bé sobre el terreny, però tenim un responsable d'Interior que té el cap a un altre lloc", li ha retret. El conseller Miquel Buch ha denegat per ara incrementar els agents de la policia catalana a Barcelona.

Nova pluja de crítiques de l'oposició

Al ple s'ha produït l'enèsim debat per l'increment de la inseguretat. En aquesta ocasió durant l'aprovació d'una proposició d'ERC, que ha rebut el suport de tots els grups excepte l'abstenció de la CUP, i amb la qual s'ha exigit que el govern municipal que doni resposta al prop d'un miler de veïns que es van manifestar el 15 de setembre demanant mesures.

Bona part de les intervencions dels grups en aquest punt s'han produït amb l'absència de l'alcaldessa. Jordi Coronas (ERC) ha defensat que "l'Ajuntament ha de fer més i pot fer més". Des del PDECat, Jaume Ciurana opina que "Barcelona no funciona" i ha retret a Colau que "li falta empenta i empatia". Carmen Andrés (PSC) creu que no es pot demanar que els veïns visquin així i ha criticat que "l'estiu ha estat un malson".

Francisco Sierra (Cs) i Alberto Villagrasa (PP) han advertit que Barcelona és "la ciutat més insegura d'Espanya", i el regidor de Ciutadans ha avisat que determinats barris s'han convertit en "un infern". Per la seva banda, Maria Rovira (CUP) ha tornat a defensar que no es poden "reforçar i legitimar solucions policials al que són conflictes socials". Des del govern, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha tornat a demanar la corresponsabilització de les altres administracions, i en concret de la Generalitat.

Arxivat a