​Cerdanyola celebra 30 anys del Festival de Blues amb 70 concerts gratuïts

Noms com Sol Lagarto, Watermelon Slim, Mike Vernon, Shirley Davis o The Soul Jackets, entre els caps de cartell

Shirley Davis actuarà al Festival de Blues de Cerdanyola
Shirley Davis actuarà al Festival de Blues de Cerdanyola | Festival de Blues de Cerdanyola
28 de setembre del 2018
Actualitzat a les 7:11h
Parlar de Cerdanyola del Vallès i música evoca directament al Festival Internacional de Blues, una cita esperada per l’impacte que té en la ciutat. El seu cartell s’ha convertit en un autèntic reclam per als amants d’aquest gènere, i aquest any, en la commemoració de la seva edició número 30, aproparan més que mai el gènere al públic amb uns 70 concerts repartits per tota la ciutat, tots ells gratuïts, i que comptaran, entre d’altres, amb estrelles com Sol Lagarto, Watermelon Slim, Mike Vernon o Shirley Davis.

Si bé la crisi econòmica va deixar tocat el festival, que al 2011 es va passar a celebrar amb caràcter bianual, l’Ajuntament de Cerdanyola ha decidit apostar-hi fort i, després de l’edició de l’any passat, el festival torna a celebrar-se anualment. Tot plegat deriva d’un primer concert celebrat l’any 1988, i que va suposar el primer festival de blues que es feia a tot l’Estat.

Ara, una comissió ciutadana s’encarrega de l’organització del festival, format per veïns de Cerdanyola vinculats a la seva història, i que han permès enfortir el lligam amb restauradors locals per fer-los format part de la programació. Així, els bars i restaurants de la ciutat acullen una quarantena d’activitats, que faran que el blues ressoni pels carrers de Cerdanyola.

Una de les característiques del festival és que els 70 concerts i activitats tenen caràcter gratuït. Així, la varietat d’estils que van del Rhythm & Blues al Soul fins al Rock sureny, passant pel Swing, permetrà al públic general descobrir diferents artistes. Entre els noms que configuren el cartell hi ha Mike Vernon, Sol Lagarto, Watermelon Slim, Shirley Davis o The Soul Jackets entre d’altres.

Tret de sortida aquest divendres

La cita arrenca aquest divendres amb Mike Sánchez & Lluís Coloma en un duel pianístic al pati del Museu d’Art de Cerdanyola, i amb The Slingshots a la plaça de l’Abat Oliba. La Nit Gran del Festival, que se celebrarà el dissabte 6 d’octubre, comptarà amb protagonistes de luxe: Howlin’Dogs, Mike Vernon & The Mighty Combo, Watermelon Slim i Shirley Davis & The Silverbacks, tots ells a l'escenari del Parc del Turonet.

El punt i final serà diumenge 7 d’octubre després, d’una setantena d’activitats amb una matinal, també al Parc del Turonet, amb Miau Trío, Johnny Big Stone & The Blues Workers i Wax & Boogie.