El PSC acusa Colau d'«amagar» les retallades sota el nom de reprogramacions

El govern municipal ha negat aquesta mateixa setmana que pensi retallar durant aquest 2018

Els socialistes Jaume Collboni i Montserrat Ballarín
Els socialistes Jaume Collboni i Montserrat Ballarín | Jordi Bes
Redacció
27 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:54h
El PSC ha acusat aquest dijous el govern d'Ada Colau de seguir amagant les retallades derivades de la baixada d'ingressos, i malgrat que aquesta mateixa setmana l'executiu ha assegurat que no en farà aquest 2018. Després d'haver-se celebrat aquests dies els plens extraordinaris de districte que van forçar els socialistes per tractar sobre la situació econòmica, la regidora del PSC Montserrat Ballarín ha afirmat que a través dels plens constaten que "el govern de Colau reconeix que haurà de fer retallades en les inversions als barris, encara que vulgui amagar-les sota el nom de reprogramacions".

Segons ha informat el partit en un comunicat, Ballarín s'ha queixat de l'"opacitat" del govern i ha advertit que aquesta situació econòmica "es traduirà en un incompliment dels compromisos adquirits als barris" i són inversions que Colau no podrà executar en aquest mandat. Els socialistes també han difós un llistat dels "projectes afectats per les retallades", i on figura una trentena d'actuacions repartides entre els 10 districtes. Algunes estan vinculades a escoles bressol, centres educatius i equipaments, i també n'hi ha de carrers, com la reurbanització de la ronda Sant Antoni i la Via Laietana.

Per la seva banda, el govern ha assegurat aquesta mateixa setmana que no hi ha hagut retallades a l'Ajuntament ni se n'esperen, com a mínim enguany, i que l'any acabarà amb superàvit. Així ho sosté el gerent municipal d'Economia, Jordi Ayala, després que una de les polèmiques de l'estiu s'hagi generat al consistori per la davallada d'ingressos que abocava a fer retallades. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, va admetre primer que caldria "reajustar o reprogramar" inversions per valor de 5 milions d'euros fins a finals de mandat. Després va asseverar que potser caldria un "ajust" de l'1% dels pressupostos del 2019 -o sigui, d'uns 26 milions-, en un ple municipal en el qual el govern d'Ada Colau va encaixar una nova reprovació, en aquella ocasió per "la mala gestió econòmica i l'actitud poc transparent".
Arxivat a