​Colau flexibilitza l'obligació de construir habitatge protegit per tenir el suport del PDECat

El govern i la formació acorden que els pisos se situïn dins del barri i no necessàriament al mateix edifici

Bloc de pisos a l'Eixample de Barcelona
Bloc de pisos a l'Eixample de Barcelona | Jordi Jon Pardo
Redacció
27 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:28h
El PDECat de Barcelona ha arribat a un acord amb el govern d'Ada Colau i votarà a favor de la mesura que obligarà els promotors d'habitatge i grans rehabilitacions a destinar un 30% de nova construcció a habitatge de protecció oficial (HPO) i que ampliarà el dret de tanteig i retracte a tota la ciutat.

Aquests canvis es faran efectius a través de dues modificacions del Pla General Metropolità (MPGM) que es votaran aquest divendres en el ple, i que només restaran pendents del vistiplau de la Generalitat. Així doncs, les dues formacions han assolit un acord perquè aquest 30% d'habitatge protegit se situï dins del barri, i no necessàriament al mateix edifici, una mesura que en un futur es podria estendre al districte.

Per agilitzar la tramitació de llicències d'obra major, també han acordat un pla de xoc per contractar personal qualificat especialment en els districtes de Sant Martí, Ciutat Vella i l'Eixample. També han pactat que el govern municipal elabori d'aquí a sis mesos un mapa de totes les parcel·les cadastrals que entraran en l'àmbit de l'obligació del 30%.

També han consensuat que els serveis tècnics de l'Ajuntament impulsin una modificació del MPGM perquè es pugui augmentar la densitat dels habitatges, cosa que s'estudiarà en funció de cada expedient per accelerar la construcció de pisos de protecció. El PDECat també ha avançat que proposaran que aquesta mesura s'estengui a l'àrea metropolitana.
Arxivat a