Jaume Alonso Cuevillas: «El que l'Estat no solucioni ho solucionarà el Tribunal d'Estrasburg»

Més de 800 terrassencs han omplert el Centre Cultural per escoltar els advocats de Puigdemont Rull i Puig

Conferència dels advocats Cuevillas i Pina al Centre Cultural de Terrassa.
Conferència dels advocats Cuevillas i Pina al Centre Cultural de Terrassa. | Anna Mira
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:18h
El Centre Cultural de Terrassa s'ha convertit aquest vespre en un autèntic escenari digne de les millors estrelles de l'espectacle. La sala gran de Centre Cultural ha quedat petita per acollir les més de 800 persones que s'han aplegat a l'acte organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC Terrassa x la independència).

Els advocats del president Puigdemont, Juan Alonso Cuevillas, i de Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sánchez, Jordi Pina han explicat diverses anècdotes que han viscut amb els diversos empresonat i exiliats. Cuevillas amb un to més informal ha explicat que quan estaven a Brussel·les el que els va costar més va ser "convèncer els nostres advocats i traductors perquè no ho entenien, Europa està escandalitzada", ha etzibat.

Per la seva banda, Pina, amb un to més seriós, ha volgut compartir moments íntims que ha compartit amb el terrassenc Josep Rull. Ha explicat com Rull no va anar a una reunió amb la resta d'imputats pocs dies abans de tornar a entrar a la presó perquè aquella tarda el seu fill Bernat tenia judo i el volia anar a veure perquè era perfectament conscient que aquell divendres de març tornaria a ingressar a la presó d'Estremera.

Cuevillas ha assegurat que "allò que l'Estat espanyol no solucioni ho solucionarà el Tribunal d'Estrasburg". No obstant això, també ha deixat clar que "la repressió augmentarà la següents setmanes i mesos".
 

Conferència dels advocats Cuevillas i Pina al Centre Cultural de Terrassa Foto: Anna Mira


Ambdós advocats han volgut transmetre als assistents que malgrat que la dificultat faran tot el possible per guanyar el judici. Pel que fa a terminis han parlat que el judici està previst per finals de gener o principis de febrer del 2019. La sentència ferma calculen que arribaria el mes de maig. En aquest sentit Pina ha dit que "dubto molt que tinguem un judici just". Malgrat tot diuen que després aniran al Tribunal Constitucional i al Tribunal d'Estrasburg, uns tràmits que es podrien allargar fins a set anys.

Durant les gairebé dues hores d'acte s'han viscut moments emotius, sobretot quan els advocats han explicat anècdotes íntimes i personals dels presos i exiliats, moment difícils sobretot per la dona del conseller Josep Rull, Meritxell Lluís i la filla del conseller Lluís Puig, Alba Puig, ambdues presents a l'acte.