Primer revés als 6.000 euros que el PP va prometre a les famílies per escolaritzar en castellà

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid determina que la Generalitat no té l'obligació d'abonar la compensació

Una aula d'una escola buida
Una aula d'una escola buida | Ajuntament de Granollers
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 19:58h
El Tribunal Constitucional ja els va tombar i ha tingut efecte dòmino: ara ha estat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid qui ha determinat que la Generalitat no té cap obligació d'abonar 6.000 euros a les famílies que escolaritzin el seu fill o filla en castellà. Es tracta de la primera sentència, a la qual ha tingut accés NacióDigital, en què es dona la raó al recurs interposat per la Generalitat després que el ministeri d'Educació reconegués el dret a rebre'ls a una família d'Alella emparant-se en la reforma de la LOMCE impulsada pel PP.

En total, l'administració catalana va interposar al voltant de 150 recursos i aquest és el primer que es resol, amb la qual cosa pot marcar jurisprudència perquè també s'acabin desestimant les peticions de compensació que feien la resta de famílies. La decisió del tribunal, que s'acull precisament a la nul·litat ja dictada pel Constitucional, és un clar revés a la política lingüística que han intentat impulsar els populars. "La citada resolució s'ha d'anul·lar per la incidència directa de les sentències dictades pel TC", conclou el text judicial.

Va ser al febrer d'aquest any quan el TC ja va anul·lar aquest ajut que va ser dissenyat per l'exministre José Ignacio Wert per a les famílies catalanes que accedissin a escolaritzar els seus fills en castellà. Era, de fet, una de les mesures que més polèmica va generar de la LOMCE, el gran projecte abanderat per un ministre que va proclamar que s'havien "d'espanyolitzar els nens catalans".