El Homrani reconeix la falta de rapidesa en la creació de places de menors

El conseller aposta per una reforma del sistema de protecció de menors a Catalunya

Chakir El Homrani
Chakir El Homrani | Adrià Costa
Redacció
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:42h
El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, ha apostat aquest dimecres per reformar el sistema de protecció de menors a Catalunya en els pròxims mesos, tenint en compte tots els actors, davant l'arribada de menors migrants no acompanyats. Segons ha expressat El Homrani, "hi ha hagut moments en què no hem sigut capaços de generar places al mateix ritme de la necessitat" que generava l'arribada de persones, una realitat que recull el fotoperiodista Sergi Cámara en una galeria de fotos de NacióDigital.

"En els mesos vinents ens correspon debatre sobre el futur del sistema de protecció de manera conjunta. És un repte de país", ha dit en una compareixença per voluntat pròpia en comissió parlamentària. El conseller també ha detallat que abans d'acabar l'any es durà a terme una jornada de treball conjunt amb tots els agents per reavaluar el model i renovar-lo de cara a l'any que ve.

Per posar-ho en context, El Homrani ha explicat que aquest estiu s'han creat 1.400 places i actualment hi ha unes 2.000 criatures. "Hem de tenir aquesta capacitat de donar resposta a aquesta emergència que continuarà, com a mínim durant dos mesos", amb l'objectiu d'evitar que es formin bosses de joves sense integrar-se i aprofitar la seva energia i capacitat d'emprendre. 

En aquesta línia, ha reconegut que s'han dut a terme "distorsions" en el sistema entre la flexibilitat amb la qual poden crear-se places i la rapidesa de les arribades, com els joves dormint a la seu de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) i en comissaries els últims cinc dies. 


 
Arxivat a