Colau afirma que Valls és el candidat de les elits econòmiques

L'alcaldessa de Barcelona subratlla que ella ha tocat "grans interessos" i sabia que des del poder econòmic no es quedarien de braços plegats

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | Europa Press
Redacció
26 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:29h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat aquest dimecres que ja sabia que les elits econòmiques a les quals s'han enfrontat des de la seva arribada a l'Ajuntament estaven buscant un candidat i que aquest és l'exprimer ministre francès Manuel Valls, amb qui estarà encantada de confrontar el seu model de ciutat i de parlar de polítiques, segons ha subratllat.

En declaracions als mitjans un dia després que Valls hagi oficialitzat la seva candidatura a les municipals, Colau ha declarat no sentir-se sorpresa per la candidatura de Valls, ja que sabia que "havien tocat grans interessos de determinades elits econòmiques" i que aquestes no es quedarien de braços plegats.

"Entenc que el senyor Valls és el candidat de Cs, de la dreta, que en aliança amb aquestes grans elits econòmiques vol acabar amb el canvi a Barcelona", ha reflexionat.

"Què faria el senyor Valls? Aprovaria o no aquest 30% que és necessari per avançar en la garantia del dret a l'habitatge a la ciutat?", s'ha preguntat Colau respecte a l'obligació per als promotors de construir pisos protegits que s'aprovarà en el ple d'aquest divendres. L'alcaldessa ha llançat una bateria de preguntes sobre la posició de Valls respecte a diverses mesures socials.

Ha situat l'habitatge com una de les principals preocupacions de Barcelona i ha asseverat que és impossible garantir-la sense confrontar grans elits econòmiques i immobiliàries que fins ara "han fet el que han volgut" amb ella.

"El senyor Valls perseguiria el frau fiscal de les grans corporacions com està fent actualment la ciutat de Barcelona? El senyor Valls multaria a les grans elèctriques i a les entitats financeres que no compleixen amb les seves obligacions?", ha seguit preguntant Colau.

Etiqueta que "no correspon" a Barcelona

Ha lamentat que Valls associés a la ciutat amb el caos i el desordre perquè considera que aquestes crítiques no es corresponen amb la realitat a Barcelona: "Precisament això és el que faria més mal a la ciutat, que algú li vulgui col·locar una etiqueta que no li correspon".

"Sabem que el senyor Valls s'està esforçant per mobilitzar molts diners. Nosaltres tenim l'orgull d'haver guanyat les eleccions a Barcelona amb molt pocs diners i sense endeutar-nos ni amb els bancs ni amb ningú", ha subratllat Colau, que ha assegurat que ningú podrà portar la ciutat al servei d'una minoria.

Ha defensat el bon nom de la ciutat, en les seves paraules, i ha recordat que Barcelona és un referent en moltes coses perquè "és una ciutat innovadora, creativa i emprenedora", encara que ha reconegut que té problemes de seguretat com qualsevol ciutat gran.

"No només hem augmentat els nostres recursos, sinó que estem instant a la Generalitat a augmentar les seves polítiques, que han estat molt de mínims en els últims mesos", ha afegit.
Arxivat a