VÍDEOS Els Mossos desmunten l'acampada independentista a la plaça de Sant Jaume

La policia catalana justifica l'actuació per "motius de seguretat" davant l'alerta terrorista

Els mossos, traient material de l'acampada
Els mossos, traient material de l'acampada | Jordi Bes
Redacció
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:01h
Els Mossos d’Esquadra han desmuntat aquest matí l’acampada independentista que ahir es va instal·lar de nou a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. La policia catalana ha argumentat que ho ha fet per motius de seguretat davant l'alerta terrorista.

Dotzenes d'agents de la policia s’han presentat a les 9 del matí al lloc, han encerclat els manifestants i els han demanat que retiressin les tendes de campanya, la majoria de les quals estaven buides. Els agents han recollit material i l'han entrat a unes furgonetes.

La CUP exigeix la dimissió de Buch

Diversos membres de la CUP han retret als Mossos la seva actuació. La diputada al Parlament Natàlia Sànchez ha exigit la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, pel "desallotjament" de l'acampada, i li ha exigit que doni pas "a algú que pugui respondre al que el poble demana al carrer".

Els participants a l'acampada han declinat fer declaracions, però Sànchez ha revelat que, a partir de la seva conversa amb els comandaments dels Mossos, li han explicat que la retirada de l'acampada s'ha dut a terme perquè s'està en alerta terrorista 4 i és "molt perillós" tenir instal·lades les tendes. La diputada "cupaire" ha qüestionat que "quatre tendes" puguin "posar en risc la seguretat ciutadana".

Els Mossos defensen que no és un desallotjament

Fonts dels Mossos han corroborat la versió que ha donat Sànchez als mitjans. Han assegurat que han retirat "objectes en els quals es podrien ocultar objectes perillosos" per "motius de seguretat". Argumenten que, amb un nivell d'alerta terrorista de quatre sobre cinc, les tendes "no poden estar ubicades" davant de l'Ajuntament de Barcelona i del Palau de la Generalitat. Amb tot, els Mossos d'Esquadra han insistit en el fet que "no s'estan desallotjant les persones" que hi ha acampades.
 

La CUP ha recriminat als mossos la seva actuació Foto: Jordi Bes


L'acampada independentista de la plaça de Sant Jaume de Barcelona va tornar a instal·lar aquest dimarts una vintena de tendes de campanya, després que divendres passat les van retirar per no entorpir les festes de la Mercè, que van acabar-se el dilluns. Des de llavors només havien deixat un punt informatiu de tres carpes en un lateral de la plaça. La finalitat de la protesta és pressionar el Govern perquè implanti el mandat de l'1-O, han explicat els participants.

Membres de l'organització van muntar les tendes de campanya entre alguns crits d'"independència" i "els carrers seran sempre nostres", davant la mirada dels Mossos d'Esquadra a les portes de la Generalitat, i de la Guàrdia Urbana a les de l'Ajuntament de Barcelona.

"Exigim al Govern que respecti el mandat del poble. Si acampem en aquesta plaça, és per demostrar a les institucions que es deuen al que diu la gent. No té sentit que diguin que molestem, i hem d'omplir els carrers. Sobretot per reivindicar que l'esperit de l'1 d'octubre segueix més viu que mai", va afirmar un membre de l'organització en acabar el muntatge de les tendes de campanya.
 
Arxivat a