Collboni: «Barcelona no pot ser escenari de carreres frustrades, retorns del passat o experiments»

L'alcaldable del PSC a la capital catalana acusa els comuns d'haver-se "rendit als independentistes"

L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, a la Festa de la Rosa
L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, a la Festa de la Rosa | @socialistes_cat
23 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:39h
La batalla per l'alcaldia de Barcelona serà dura. Després de la irrupció d'Ernest Maragall com a alcaldable d'ERC i la imminent presentació de la candidatura per Ciutadans de Manuel Valls, s'albira una alcaldia molt disputada en la qual el PSC també busca remuntar dels seus quatre regidors aprofitant la catapulta del ja anomenat "efecte Sánchez". L'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, ha aprofitat la plataforma de la Festa de la Rosa dels socialistes per deixar ben clar que pensa plantar batalla i llançar dards contra els seus rivals: "Barcelona no pot ser escenari de carreres frustrades, retorns del passat o experiments que veurem com acaba".

La primera afirmació anava per Valls, la segona per Ernest Maragall i la tercera per l'independentisme de l'òrbita postconvergent. També ha carregat contra Ada Colau i els comuns, de qui ha dit que s'han "rendit als independentistes" i, si bé "venien a canviar-ho tot", en realitat "no han canviat res".

Segons Collboni, a les eleccions municipals Barcelona ha de ser "protagonista" com ho va ser sota les alcaldies de Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Hereu, que estava entre el públic de la festa socialista a Gavà. La capital catalana, ha insistit, "no pot ser un escenari de batalla més de l'independentisme" sinó que s'ha de posar en el centre "les necessitats" dels barcelonins.

"L'any que ve podrem dir que ho hem aconseguit", ha dit un Collboni que ha proclamat sentir-se capaç de guanyar les municipals. Per aquells que ho donen per impossible, ha recordat que fa dos anys ningú hagués apostat que Pedro Sánchez seria president d'Espanya.