Noe Bail, nova líder de Podem contra pronòstic

La dirigent que formava part de la cúpula d'Albano Dante Fachin desplaça el candidat oficialista Jaume Durall

Noe Bail, la nova secretària general de Podem Catalunya
Noe Bail, la nova secretària general de Podem Catalunya | Adrià Costa
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:46h
Cop dur per a la direcció de Podem Catalunya. Contra tot pronòstic, Noe Bail, dirigent que formava part de la direcció d'Albano Dante Fachin s'ha imposat a les primàries i serà la nova secretària general del partit lila. Per 19 vots, Bail ha superat a Jaume Durall, el candidat que havia estat promogut per la direcció que havia quedat orfe de líder amb la dimissió de Xavier Domènech.

Qui va ser secretària de feminismes i coordinació interna a la direcció d'Albano Dante Fachin, ha guanyat les primàries convocades per triar el relleu de Xavier Domènech un cop aquest va dimitir del càrrec. Bail s'ha imposat als altres cinc rivals amb 2.305 dels vots, el 32,04% del total, en una elecció interna en la qual han participat 7.422 vots dels 60.000 inscrits que té el partit. El segon ha estat Jaume Durall, candidat oficialista, que s'ha quedat a només 19 vots de diferència amb 2.286 (31,77%). Isabel Belmonte, tercera amb 1.460 vots.

Durall, que era secretari d'organització de l'actual direcció, va dimitir d'aquesta responsabilitat per concórrer a les primàries. Càrrecs electes de Podem Catalunya i membres de la direcció han fet campanya activa per la seva candidatura, un fet, però, que no ha acabat assegurant-li la victòria.