Alfred Bosch: «Ernest, has de guanyar. Amb tu, guanyarem»

Renuncia a ser alcaldable per "generositat", amb "dolor", però "amb esperit guanyador" després d'haver parlat amb Junqueras i Rovira

Alfred Bosch anuncia la seva renúncia a ser alcaldable d'ERC a les municipals del 2019
Alfred Bosch anuncia la seva renúncia a ser alcaldable d'ERC a les municipals del 2019 | @Esquerra_ERC
21 de setembre del 2018
Actualitzat a les 20:21h
"Ernest, has de guanyar Barcelona, amb tu la guanyarem". Amb aquestes paraules, el líder municipal d'ERC a la capital catalana, Alfred Bosch, ha anunciat el seu particular pas al costat. El fa per cedir el testimoni a Ernest Maragall, tal i com va avançar NacióDigital, que ha demanat que sigui abraçat per la militància com a "aposta guanyadora" per conquerir l'alcaldia de la ciutat, ara en mans d'Ada Colau.

La decisió de la cúpula d'ERC per apostar per un perfil com el d'Ernest Maragall s'explica per la necessitat que veuen els republicans de poder desbordar les seves pròpies sigles a l'hora d'obtenir suport electoral. La conclusió a la qual han arribat és que Bosch garanteix el vot fidel que té el partit. Però en un tauler de joc altament complex on es corre el risc de quedar diluït entre Manuel Valls com a alcaldable de Ciutadans i la mateixa Ada Colau o el candidat de l'òrbita postconvergent, el partit recorre a un perfil com el de l'actual conseller d'Exteriors, que amb el segell maragallista pot seduir vot especialment del sector més sobiranista dels comuns i del PSC.

Les consultes populars sobre la independència que es van activar a partir de la d'Arenys de Munt l'any 2009 van ser el bressol del lideratge d'Alfred Bosch, que es va donar a conèixer públicament especialment a partir de la consulta que es va celebrar a Barcelona el 10 d'abril del 2011. Poc després, va ser el candidat a qui va recórrer Junqueras quan aquell mateix any va ser triat president d'ERC per batre's amb Joan Ridao per encapçalar la candidatura d'ERC a les eleccions espanyoles, aconseguint vèncer en les primàries internes. De cara a les municipals del 2015, quan Jordi Portabella va veure que el seu lideratge al capdavant del partit a Barcelona s'acabava i va declinar pugnar per tornar a ser candidat, Bosch va ser el candidat que es va imposar a les primàries a la ciutat a Oriol Amorós, que tampoc no era de l'estreta confiança de Junqueras.


 
Arxivat a