La irrupció de Maragall i Valls encareix l'alcaldia a Colau

Només l'alcaldessa de Barcelona està confirmada com a candidata, mentre l'espai de Junts per Catalunya insisteix a ERC sobre la necessitat de bastir una candidatura independentista unitària

Ernest Maragall, Ada Colau i Manuel Valls
Ernest Maragall, Ada Colau i Manuel Valls
Sara González / Oriol March
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 14:35h
La cursa a Barcelona s'accelera, i ho fa amb pilots que aspiren a endur-se la victòria per destronar Ada Colau de l'alcaldia de Barcelona. Si bé la setmana passada el gran protagonista va ser Ernest Maragall, aposta d'ERC per a l'Ajuntament, en les properes hores serà Manuel Valls qui es presenti en societat com a candidat a la capital catalana, tot i que, d'entrada, ho farà sense establir vincles amb Ciutadans, que no tindrà més remei que posar-se darrera l'exprimer ministre francès. Les del 2015 ja van ser unes municipals diferents, però les de la primavera que ve són les eleccions més incertes de la història recent, tal com ho demostra una dada reveladora: quan queden vuit mesos per als comicis, només hi ha del tot confirmada una cap de cartell, que és Colau.

La resta de partits s'afanyen per bastir propostes que permetin governar en un ajuntament que, com fa tres anys, tornarà a estar fragmentat després de les urnes. L'espai de Junts per Catalunya -que va des del PDECat fins a la Crida Nacional per la República, encara sense presentar públicament- insisteix en la necessitat d'una candidatura unitària. Un dels qui emet més missatges en aquest sentit és el president de la Generalitat, Quim Torra, que també s'ha posicionat a favor de les primàries republicanes impulsades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el grup configurat a l'entorn de Jordi Graupera. La llista conjunta liderada per Maragall evitaria a aquest espai la derrota i haver de triar entre les diverses opcions.

Aquesta és la radiografia, a hores d'ara, de la batalla per Barcelona.

Arxivat a